GRUPO PLAZA

el 47% dels projectes compten amb la presència de dones

El Trovam! desplega la seua programació en una edició més "equitativa"  

25/10/2017 - 

VALÈNCIA. Cada volta queda més prop la inauguració de la cinquena edició del Trovam Pro Weekend de Castelló, fira musical programada a la capital de la Plana del 9 al 12 de novembre. Per aquesta raó, el secretari autonòmic de Cultura, Albert Girona, s’ha encarregat de presentar aquest dimecres el certament juntament amb la regidora de Cultura de l’Ajuntament de Castelló, Verònica Ruiz, la directora adjunta de l’Institut Valencià de Cultura, Marga Landete i el director de Trovam, Joan Gregori Mariam, a la seu de la Conselleria d’Educació. 

Entre les principals premisses dels ponents, Joan Gregori ha volgut destacar la importància de referir-se al Trovam com "una fira i no com un festival", ja que segons explica que el repte és convertir-ho “en un important punt de trobada i debats entre professionals per a crear una indústria arrelada al territori de Castelló”. A més els participants han coincidit en la consideració de “mostrar la vitalitat de l'escena musical, especialment la valenciana, amb més de cinquanta actuacions en diferents espais de la ciutat de Castelló”.

Per la seua part, el secretari autonòmic de Cultura ha volgut manifestar que la fira és “una mostra de la nostra política de territorialització de la cultura, ja que Castelló s'està consolidant com la ciutat valenciana referent" dins d’un sector que afirma ser dels que “més incògnites té”. Així mateix, cal esmentar que el certamen forma part del pla estratègic Fes Cultura de la Generalitat, amb uns eixos vertebradors que pretenen contribuir al canvi del model productiu amb la creació de “valor afegit” i el foment de l'ocupació, així com la “millora dels drets culturals de la ciutadania”.

Una programació "equilibrada i equitativa"

Joan Gregori ha volgut fer saber també la premissa que tenen en la Fira Valenciana de la Música d’acollir una programació “equilibrada” amb diferents estils sonors i “equitativa” augmentant la presència femenina.  Així, Trovam acollirà a més de cinquanta propostes musicals valencianes i estatals que utilitzen el valencià, el castellà, l'euskera, el gallec i l’anglès. I cal destacar que el 47% dels projectes compten amb la presència de dones, com és el cas de Maria del Mar Bonet, qui protagonitzarà el concert inaugural per a celebrar els seus cinquanta anys de trajectòria. En l’Auditori de Castelló també es produirà la trobada de diversos col·lectius de dones per a abordar “com millorar les programacions de concerts amb l'objectiu d'incentivar la presència de dones” o la redacció d'un protocol contra “les agressions sexistes en esdeveniments musicals”.

El divendres 10 es donaran a conèixer 16 intèrprets amb el Festival Auditori Obert. Una cita on diferents estils entraran en contacte: el pop de Els Amics de les Arts, deBigote, Nadia Sheikh; el rock de Badlands, Animic, Niña Coyote eta Chico Tornado, Las Víctimas Civiles, Sokolov i The TWO; la cançò d’autor d’Enric Montefusco, Alberto Montero i Marcel Cranc; i les bases d’electrònica amb Soledad Vélez, Mueveloreina, PAVVLA i Marion Harper. 

Jorge Drexler serà un dels invitats estelars del dissabte 11, on el cantant presentarà el seu disc Salvavidas de Hielo, a l’Auditori de Castelló. Un espai on també passaran Santero y Los Muchachos, L’Emperador, Gatomidi, Ombra i Rufus T. Firefly. La música també sonarà al Teatre Principal amb els recitals de Maria Arnal i Marcel Bagés i Mireia Vives i Borja Penalba, i a la Plaça Major de Castelló amb un concert protagonitzar per Candela Roots, El Diluvi, Funkiwis, Smoking Souls i La Ranamanca. 

Jornades professionals

D’altra banda s’encontren les jornades on es reuneixen més de 60 representants institucionals, programadors, mànagers, promotors i artistes. Marga Landete ha recalcat la “importància” de tindre unes taules de debat i reunions per a reflexionar al voltant de “les línies de professionalització de la indústria” per tal de detectar les virtuts i manques de sector.  

Els models de gestió de la política musical valenciana, la creació d'ocupació en activitats culturals, les anomenades music cities, la visió dels mitjans de comunicació, els festivals de música, el poder de les imatges i les experiències de diversos instrumentistes seran els temes plantejats en el certamen. A més, es duran a terme les trobades del Circuit Cultural de Programadors, de la Taula de la Cultura Valenciana (MeCuV) i de l'Associació de Productors Musicals de la Comunitat Valenciana (MusicaProCV), així com entrevistes entre mànagers, productors i intèrprets.

L’espai per a les famílies també estarà present amb una sèrie de taller i espectacles com els de Marcel canta Al Tall, Jazzejant amb xiquets, Contes contats i cantats i Dwomo canta a los miniterrrestres. Els tallers es desenvoluparan el diumenge en l’Auditori.

El Trovam Pro Weekend comptarà amb la presència física de diversos festivals grans com el Rototom de Castelló. Altrament, en aquesta edició la Universitat Jaume I no participarà per coincidir amb un altre esdeveniment propi.


Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme

Acceso accionistas

 


Accionistas