X AVISO DE COOKIES: Este sitio web hace uso de cookies con la finalidad de recopilar datos estadísticos anónimos de uso de la web, así como la mejora del funcionamiento y personalización de la experiencia de navegación del usuario. Aceptar Más información
GRUPO PLAZA

l'1 i el 3 d'agost

El clàssic cinematogràfic 'Las uvas de la ira' de John Ford podrà veure's als jardins del Palau

31/07/2017 - 

VALÈNCIA. La Filmoteca d’Estiu projecta el dimarts 1 d'agost, a les 22:30 hores, als jardins del Palau de la Música, Las uvas de la ira (1940) de John Ford. La pel·lícula podrà veure's també el dijous 3 d'agost.

Basada en la novel·la homònima de John Steinbeck, Las uvas de la ira és un clàssic de la història del cinema i una de les pel·lícules més notables en l'extensa filmografia de John Ford. Protagonitzada per Henry Fonda i amb actors secundaris com Jane Darwell i John Carradine. Las uvas de la ira explica la història de Tom Joad (Henry Fonda), que torna a la seua llar després de complir condemna a la presó, però la il·lusió de tornar a veure a la seua família es transforma en frustració en veure com els expulsen de les seues terres. Per a escapar de la fam i la pobresa, la família no té més remei que emprendre un viatge ple de penalitats amb l'esperança de trobar una oportunitat a Califòrnia. Las uvas de la ira és un retrat sobre la societat nord-americana rural de la dècada dels trenta. També és un cant a la dignitat, la solidaritat i el compromís col·lectiu de milions de persones que van patir la pobresa i la fam a Estats Units durant els anys de la Depressió. 

Las uvas de la ira forma part del tradicional cicle temàtic de la Filmoteca d’Estiu, que en aquesta edició es centra en la carretera com a referent cinematogràfic, encara que no totes les pel·lícules del cicle siguen road movies en sentit estricte. 
El cicle 'Carretera i manta' inclou pel·lícules de molt diverses èpoques i estils com el clàssic nord-americà de cinema negre El demonio de las armas (1950) de Joseph H. Lewis; Week-end (1967) de Jean-Luc Godard; El diablo sobre ruedas (1971) de Steven Spielberg; Una historia verdadera (1998) de David Lynch; Carol (2015) de Todd Haynes; i Mad Max: Furia en la carretera (2015) George Miller. 


Organitzada pel’Institut Valencià de Cultura, la Filmoteca d'Estiu és possible gràcies a la col·laboració de l'Ajuntament de València, que cedeix els jardins del Palau de la Música com a espai de les projeccions, el patrocini de Gas Natural Cegas i la col·laboració de Cerveza Turia. 

Les projeccions de la Filmoteca d'Estiu se celebren de dilluns a diumenge, excepte els dimecres, que no hi ha sessió. La projecció s'inicia a les 22:30 hores i la taquilla s'obri a les 21:00 hores. El preu de l'entrada general és de 3,50 euros i 25 euros per a l’abonamentde deu sessions.


Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email