X AVISO DE COOKIES: Este sitio web hace uso de cookies con la finalidad de recopilar datos estadísticos anónimos de uso de la web, así como la mejora del funcionamiento y personalización de la experiencia de navegación del usuario. Aceptar Más información
GRUPO PLAZA

'El jurament' i 'poemari per a ociosos'

Els Premis Literaris de Xàtiva presenten les obres guardonades de Sílvia Romero i Manel Pitarch 

6/06/2018 - 

VALÈNCIA. L’Espai Cultural de Sant Domènec acull aquest dijous 7 de juny, a les 20:00 hores, la presentació dels llibres guanyadors dels XXXIV Premis Literaris Ciutat de Xàtiva. Es tracta de El jurament, de Sílvia Romero, Premi Blai Bellver de Narrativa, i Poemari per a ociosos, de Manel Pitarch, Premi Ibn Hazam de Poesia. Bromera serà el segell que acollirà la publicació d’ambdues obres al seu catàleg dins de les col·leccions 'L’Eclèctica' i 'Bromera Poesia', respectivament.
 
Per a Josep Gregori, editor de Bromera, "és molt satisfactori que el treball de Bromera faça arribar als lectors dues obres de tanta qualitat, les quals demostren la bona salut de la que gaudeixen els Premis Literaris Ciutat de Xàtiva després de més de tres dècades de trajectòria". A més, afirma que li «complau especialment que cada vegada més escriptores troben lloc al nostre catàleg, com és el cas de Sílvia Romero amb El jurament, una novel·la articulada al voltant d’una misteriosa pintura de Rembrandt. Pel que fa a l’obra guanyadora en poesia, Joan Fuster és un autor imprescindible, i per això, Poemari per a ociosos, on Manel Pitarch fa un clar homenatge a Fuster, és una obra que incorporem amb entusiasme al nostre fons editorial."

El jurament és una novel·la que enllaça passat i present, lligant-los a partir d’un quadre pintat sobre un retall d’una obra de Rembrandt de caràcter mitològic. El relat es basa en la història d’aquesta misteriosa peça que l’Ajuntament d’Amsterdam va encomanar al pintor i que, finalment, no va ser acceptada, pel que l’autor va decidir reduir les dimensions per poder vendre-la. A partir d’aquesta anècdota s’elabora una trama que connecta els fets del segle XVII amb els personatges de l’actualitat.

Sílvia Romero i Olea (Barcelona, 1962) és una escriptora i filòloga catalana dedicada, fonamentalment, a la literatura per a adults. Ha publicat vora una desena de novel·les que han estat guardonades amb premis com el Sèrie Negra de Novel·la, el Columna Jove o el Premi de Narrativa Sebastià Juan Arbó. El jurament és la seua primera obra publicada a Bromera.

 D’altra banda, Poemari per a Ociosos és un clar homenatge al Diccionari per a ociosos de Joan Fuster. L’obra està estructurada en quatre parts: la creació poètica, el record, les tensions de l’amor i les etapes de la vida, tractades des d’una perspectiva intensa, amb vocació simbolista i riquesa de llenguatge.

Manel Pitarch (Vila-real, 1966) és llicenciat en Filologia Catalana i en Literatura Espanyola. Exerceix de docent i està vinculat a diverses institutcions que treballen per la llengua i la cultura. En la seua faceta d'escriptor, cultiva sobretot la poesia, i ha estat guardonat amb premis com el Jacint Verdaguer, el Marc Granell i l’Hibn Hazm.

L’acte començarà amb la presentació dels llibres i els parlaments dels protagonistes, i seguirà amb l’espectacle Aigua, de la Companyia Nus, un treball de poesia visual sobre la solidaritat, el medi ambient i l’amistat. En definitiva, una reflexió a deu metres d’altura, amb xanques, dansa aèria i acrobàcies; una metàfora del pas pel planeta, en la que tot es mou. A més, als assistents se’ls entregarà un exemplar gratuït de cada llibre fins acabar existències i l’acte finalitzarà amb la signatura per part dels autors.

"Aquest any hem desglossat la presentació dels llibres guanyadors per l’arribada de l’estiu suposa l’exposició dels llibres editats a les diverses fires arreu del territori, i per tant cal presentar-los abans de la seua exposició al públic", ha explicat el regidor de Cultura Jordi Estellés. Així, el Premi d’Assaig Carlos Sarthou, que va recaure en el filòleg i arquitecte Vicent Bataller Grau amb el treball El parlar del ‘tinguem’, es presentarà en octubre.Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email