X AVISO DE COOKIES: Este sitio web hace uso de cookies con la finalidad de recopilar datos estadísticos anónimos de uso de la web, así como la mejora del funcionamiento y personalización de la experiencia de navegación del usuario. Aceptar Más información
GRUPO PLAZA

Teodor Llorente per al segle XXI: la IAM presenta el volum llorentí més ambiciós

Teodor Llorente per al segle XXI: la IAM presenta el volum llorentí més ambiciós

10/03/2017 - 

VALÈNCIA. 'Poesies i proses valencianes', el llibre més complet fins ara de la prosa de Teodor Llorente es va presentar el 9 de març, en l'aula capitular del Centre Cultural del Carme. Un llibre publicat per la Institució Alfons el Magnànim-Centre Valencià d'Estudis i d'Investigació. Un acte on han assistit membres de la família de Llorente com el seu besnét Ricardo Guitérrez Bernal i representants institucionals com el conseller d'educació, investigació, cultura i esport, Vicent Marzà, el diputat de cultura, Xavier Rius i l'autor de l'edició Rafael Roca.

 Aquest volum compta amb cent cinquanta-una poesies i vint escrits en prosa (articles, pròlegs i discursos) amb 471 pàgines que es podrà adquirir a llibreries a un preu de 22 euros. Un tret que fa especial a 'Poesies i proses valencianes' és la seua adaptació al valencià més actual, fet que acostarà a la majoria de valencians el treball del patriarca de la Renaixença. La Institució Alfons el Magnànim ha publicat aquest volum dins de la seua sèrie on també hi ha peces d'Ausiàs March, l'obra completa de Roís de Corella, el 'Vita Christi' de Sor Isabel de Villena i el 'Llibre dels fets de Jaume I'.

Francesc Pérez Moragón ha escrit el pròleg del llibre amb un epíleg líric de Jordi Pàmias i l'edició ha anat a càrrec del professor de la Universitat de València, Rafael Roca. Aquest últim és un estudiós de la Renaixença i gran especialista en la figura de Teodor Llorente i prova d'aquests fets és l'estudi complet introductori biogràfic on s'ha extret nous textos i poemes desconeguts fins fa poc de temps. L'adaptació al valencià actual l'ha realitzada Rafael Roca i Josep Enric Estela.

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email