X AVISO DE COOKIES: Este sitio web hace uso de cookies con la finalidad de recopilar datos estadísticos anónimos de uso de la web, así como la mejora del funcionamiento y personalización de la experiencia de navegación del usuario. Aceptar Más información
GRUPO PLAZA

el 15 de juliol

Les nits culturals de la Mostra de Teatre Novell a Foios acaben amb l'espectacle 'Cantando malvas'

14/07/2017 - 

VALÈNCIA. La XV edició d’Escènia, Mostra de Teatre Novell de Foios, baixa el teló el 15 de juliol reivindicant-se com un referent cultural dintre de les arts escèniques emergents. Aquesta mostra, organitzada per l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Foios i que compta amb el recolzament del Servei d’Assistència i Recursos Culturals (SARC) de la Diputació de València, ha programat per a la seua última jornada l’acte de lliurament de premis i l’actuació d’Octàmbuli Grup Vocal, que posarà en escena l’espectacle Cantando malvas, la història d’un grup de cantants que viatgen pels diferents racons del món a la recerca d’un portal que connecte amb el Més Enllà. L’acte començarà a les 20:00 hores, a la Casa de la Cultura de Foios i al mateix assistirà el diputat Xavier Rius.

Amb el sobrenom d’El Viatge, aquest festival pensat per posar en valor el treball realitzat per companyies novelles –grups amb un plantejament artístic i producció professional amb un màxim de tres anys de trajectòria– ha aprofitat la present edició per fer la vista enrere i traçar una humil retrospectiva mitjançant l’edició d’un documental i la recuperació de fotografies històriques en gran format que posen en valor aquesta modesta mostra de teatre de l’Horta Nord que ha estat capaç de sobreviure a la crema cultural d’anys enrere. 

Al llarg de tres lustres moltes han estat les obres de teatre representades i les companyies que han passat per la Casa de la Cultura de Foios, així com música al carrer, teatre per a joves i concerts a l'aire lliure de jazz i soul, entre d’altres estils. En aquesta ocasió, amb el propòsit de celebrar el 15è aniversari del festival, s’han celebrat des del passat 5 de juliol una desena de nits culturals amb representacions a càrrec de companyies teatrals vingudes d’arreu de l’Estat. 

10 nits culturals

Entre aquestes, la FET Foios Escola de Teatre va estar l’encarregada d’obrir el festival amb l’obra Las Sinsombrero. Dintre del format concurs, quatre han estat els treballs seleccionats per participar en el festival d’un total de 41 propostes presentades. Festcultura Teatre ha posat en escena Suggestió i la companyia d'Ala Ancga l’obra Verona. La companyia La Zafirina ha representat Com si el foc no fóra amb tu; i la Pajarera va delectar el públic amb Ni bona, ni noble, ni sagrada, Bankia. Ja fora de concurs, el GRUP d’Adults 0I FET Foios ha posat en escena l’obra Crisi, cataractes i altres desperfectes. Per a aquest dissabte, a més de l’acte del lliurament de premis i l’actuació d’Octàmbuli, en l’Albereda tindrà lloc un concert del músic de jazz Jorge Prado. 


Els guardons estan repartits en les categories de premi del jurat i premi del públic, ambdós dotats amb quantitat econòmica de 2.500 euros cadascun. A més, la menció Especial del Jurat s’acompanya de 1.000 euros, al igual que el segon premi concedit per part del públic assistent. En aquest sentit, l’alcalde de Foios, Sergi Ruiz, ha ressaltat que Escènia "és una iniciativa que compta amb la participació ciutadana en tots els seus processos", alhora que "ha sabut reivindicar-se amb el pas dels anys, en una al·legoria de la vindicació del sector teatral. Un dels objectius fundacionals d’aquest festival", ha conclòs.


Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email