GRUPO PLAZA

la v edició es celebra del 9 al 12 de novembre

Trovam! Pro Weekend presenta la seua programació amb més de 50 profesionals

Les trobades se centraran en analitzar el present i el futur del sector musical valencià i s'abordarà la situació de les dones a la indústria

4/10/2017 - 

VALÈNCIA. La Fira Valenciana de la Música presenta el programa complet d'activitats professionals que es desenvoluparan a Castelló entre els dies 9 i 12 de novembre. La cinquena edició del Trovam! – Pro Weekend manté com a objectiu principal "incentivar l'anàlisi i el debat al voltant del present i el futur del sector musical valencià". A més, la voluntat dels organitzadors és "consolidar" aquest esdeveniment com a punt de trobada professional i "contribuir així a vertebrar la indústria musical al nostre territori".

Dijous, 9 de novembre: presentació i primeres taules de debat

La presentació del Trovam! 2017 comptarà amb la presència d'Abel Guarinos, director general de l'Institut Valencià de Cultura; Verònica Ruiz, regidora de Cultura de la capital de La Plana; Vicent Sales, diputat de Cultura de la Diputació de Castelló; i Joan Gregori Maria, director de la Fira Valenciana de la Música.

Posteriorment, la primera taula de debat se centrarà en la política musical valenciana i els diversos models de gestió del sector. En aquest cas, hi intervindran Marga Landete, directora adjunta de Música de l'Institut Valencià de Cultura; Daniel Simón, regidor de Cultura de l'Ajuntament d'Alacant; Francis López, programadora del TAMA d'Aldaia; Luis Óscar García, president de MusicaProCV i Enviu; i Josep Pérez, secretari del Sindicat de la Música Valenciana (SIMUV).

 
"Les potencialitats dels sectors culturals creatius, i especialment de la música, en la creació d'ocupació" també es tractaran a la Fira. Aportaran els seus punts de vista sobre aquesta qüestió Enric Nomdedéu, secretari autonòmic d'Ocupació i director general del Servef; Pau Rausell, professor i director d'Econcult (Universitat de València); José M. Nácher, professor de la Universitat de València; i Luis Martínez Cháfer, professor de la Universitat Jaume I de Castelló.

Per últim, s'abordarà la situació concreta de les dones al món de la música, amb la redacció d'un codi de pràctiques per a la programació i contractació per part de festivals, ajuntaments, sales i promotors. D'altra banda, es plantejarà la necessitat d'establir protocols contra les agressions sexistes en festes populars i esdeveniments musicals. En aquesta activitat hi participaran Ada Díez i Lu Sanz, creadores del projecte Hits With Tits; Marta Pérez i Carla Alsina, representants del col·lectiu Poble Sec Feminista de Barcelona; Maria Such, directora general de l'Institut Valencià de la Dona; Llum Quinyonero, diputada de les Corts Valencianes i presidenta de la Comissió de Polítiques d'Igualtat de Gènere i del Col·lectiu LGTBI; i Vera Carrión i Laura Albert, membres del col·lectiu Fusa Activa.
 
Al llarg del dia també es produiran cites sectorials, com ara la trobada del Circuit Cultural Valencià de Programadors, la reunió de la Mesa de Participació de la Cultura Valenciana (MeCuV) inclosa en el Pla Estratègic ‘Fes cultura’, així com l'assemblea de l'Associació de Promotors Musicals de la Comunitat Valenciana (MusicaProCV).

Divendres, 10 de novembre: ciutats musicals, festivals i mitjans de comunicació

La implementació dels projectes de ciutats musicals tornarà a ser objecte d'anàlisi al Trovam! Jordi Puy, codirector de Sound Diplomacy; Paula Simó, investigadora i consultora en creativitat, turisme i música; Christophe Cassan, project manager del Bizkaia International Music Experience (BIME); i Enric Alberich, degà de la Berklee College of Music a València parlaran dels reptes que suscita aquesta qüestió.
 
D'altra banda, la Fira Valenciana de la Música obrirà les portes als periodistes i mitjans de comunicació perquè aporten la seua visió particular sobre l'escena musical. Ho faran mitjançant els testimonis d'Eugenio Viñas, redactor de Cultur Plaza; Laura Martínez, redactora de cultura de eldiario.es; Eduardo Guillot, periodista de la cartellera Urban de Levante-EMV i de Rockdelux; Asun Pérez, redactora de Nomepierdoniuna i d'Espai Menut; i Jorge Salas, periodista musical de Yorokobu, Ruta 66 i Lletraferit, entre d'altres.
 
El present i futur dels festivals de música i les qüestions relacionades amb la regulació d'aquests esdeveniments centraran la taula de debat protagonitzada per Marco Bonifaci, del Rototom Sunsplash; Carolina González, directora del Low Festival; Jordi Herreruela, director del Cruïlla; Eudald González, director del Festival Polisònic; i Juan Carlos Gutiérrez, director del ViñaRock.
 
El divendres, 10 de novembre, també es portarà a terme la presentació de la plataforma 4 Vents. Xarxa de fires de tardor que aglutina algunes de les principals trobades musicals de la Mediterrània. Hi seran presents David Ibàñez, director artístic de la Fira Mediterrània de Manresa; Montse Portús, gerent del Mercat de Música Viva de Vic; Francesc M. Rotger, director de la Fira B! de les Illes Balears; i Joan Gregori Maria, director del Trovam!

Dissabte, 11 de novembre: els drets dels músics 

La jornada començarà amb una conferència de Luis Mendo, compositor i vicepresident de la societat de gestió Artistas, Intérpretes o Ejecutantes de la música (AIE), sobre els drets dels músics i els circuits musicals a l'Estat espanyol.
 
A més, es reflexionarà sobre el poder de les imatges en l'àmbit musical gràcies a les aportacions de Félix Ribes, músic i dissenyador; Ana Belpor, artista plàstica especialitzada en espectacles de música i pintura en viu; Juan Roca, dissenyador gràfic i músic; Antonio García, fotògraf i director del programa Rockmuseum; i Nacho Viedma, realitzador de vídeos.
 
Finalment, diversos intèrprets explicaran les seues vivències en el món de la música. D'aquesta manera, coneixerem les experiències de Jimena Quejigo, membre de Gatomidi, nascuda a Mota del Cuervo (Conca), però resident a València; Nadia Sheikh, vocalista castellonenca que viu a Londres; i Paco Vila, de la formació Arte Pop, qui va marxar a León a la dècada dels 90 per tocar amb Los Flechazos. Estaran acompanyats per Javi Pérez “Gafotas”, responsable del programa El Club de Amigos del Crimen de Ràdio Klara.

Fila zero d'experts i professionals

Cal destacar que totes les taules de debat comptaran amb una fila zero formada per experts i professionals amb coneixements en cadascuna de les qüestions plantejades. Així mateix, la presència femenina en les jornades s'aproxima al 40% de participants. Per últim, al llarg de la Fira se celebraran speed meetings entre programadors, mànagers, productors i artistes.
 
El termini d'inscripció per als professionals estarà obert fins el 27 d'octubre. 

La Fira Valenciana de la Música Trovam! - Pro Weekend forma part del Pla Estratègic ‘Fes Cultura’ impulsat per la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport (GVA). Està coorganitzada entre l'Institut Valencià de Cultura de la Generalitat Valenciana, l'Ajuntament de Castelló i la Valencian Music Association (VAM!). Així mateix, compta amb la col·laboració de la Diputació de Castelló, l'Agència Valenciana de Turisme, l'Acadèmia Valenciana de la Llengua, Presidència de les Corts Valencianes i altres organismes valencians. També hi són presents la Fira Mediterrània de Manresa, el Mercat de Música Viva de Vic, la Fira B! de les Illes Balears i el Col·lectiu Ovidi Montllor. Per últim, hi participen l'Associació de Promotors de la Comunitat Valenciana (MusicaProCV), l'Associació Valenciana de Sales de Música en Directe (En Viu!) i el col·lectiu d'Editors Musicals Valencians Associats (EMVA).

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme

Acceso accionistas

 


Accionistas