GRUPO PLAZA

el divendres 30 de novembre a les 19:30 hores, en ambra

'Estiu', la primera novel·la negra sobre el turisme valencià, es presenta a Gandia

Després d’esgotar pràcticament la 1ª edició en dos mesos i de ser el títol més venut de la Plaça del Llibre de València i Alcoi, així com en llibreries de la Marina, la ficció escrita pel periodista Josep Vicent Miralles aplega a Gandia

| 19/11/2023 | 2 min, 49 seg

VALÈNCIA. Este divendres 30 de novembre la llibreria Ambra de Gandia (Av. Alacant, 12) acollirà a les 19:30h la presentació d’Estiu, la novel·la de Josep Vicent Miralles recentment publicada per Llibres de la Drassana. 

En dos mesos, esta ficció negra que despulla el mite del turisme valencià ha esgotat pràcticament la seua primera edició i ha aconseguit fites com ara ser el títol més venut en les passades Places del Llibre de València i Alcoi. També ha sigut el llibre més venut en valencià en espais de la Marina Alta com la llibreria Públics, a Dénia.

D’altra banda, a més de la bona recepció dels lectors, Estiu també ha concitat elogioses crítiques de mitjans com ara Levante-EMV o À Punt, que posen de relleu la qualitat d’una novel·la negra “lúcida i trepidant”.

La presentació de Gandia aplega després que Josep Vicent Miralles haja portat Estiu a diversos punts de la geografia valenciana com ara Xàbia, Dénia, València, Alcoi o Benidorm. Està previst, a més, que després de València la novel·la continue el seu recorregut la Vila Joiosa, Calp o Xàtiva.

Quant a l'argument, Estiu és la primera novel·la negra que tracta específicament el tema del turisme valencià. Ambientada a la Marina Alta, té com a teló de fons el daltabaix que la indústria turística ha provocat en gran part del Mediterrani, una ficció de luxe i exclusivitat sostinguda per una mà d’obra precària que malviu en un món de falses aparences que els expulsa.

En la narració, després de cometre un crim estúpid, Júlia, una jove de 18 anys, escapa a la costa, a Llocnou de la Mar. Només té la vella furgoneta Volkswagen California de son pare, la companyia de la gossa Balto i la promesa de l’estiu que comença com a territori de redempció. Però el paradís turístic l’espera amb la seua cara més salvatge i despietada... El baret de platja en què treballa Júlia serà l’epicentre de les intrigues de l’alta societat de Llocnou: empresaris, periodistes, agents de l’orde, màfies de l’est i polítics de nou signe lluitaran a mort en les clavegueres per tal de donar el colp definitiu que els faça més rics i poderosos.

Així, a través dels ulls de la fugitiva es desplega una vibrant trama negra, travessada per moments d’humor i costumisme àcid, que despulla el mite del turisme valencià i indaga en la veritable naturalesa del poder. Recolzada en una galeria de personatges memorables, com els perdularis Rafeta i Bilal, el mariner Marcel, la tinent Cano, el sanguinari Víktor o l’entranyable Sandokan, Estiu és la crònica brillant de la festa infinita dels valencians, alimentada pel combustible del crim, l’ambició sense escrúpols i les falses aparences.

next