GRUPO PLAZA

a través de 190 vinyetes 

19 humoristes gràfics valencians compartixen la seua visió crítica de l'actualitat en l'Edifici del Rellotge

La Comunitat de l’humor. Referents gràfics valencians al port podrà visitar-se gratuïtament en l'Edifici del Rellotge des del 16 de desembre fins al 5 de febrer entre les 11.00 i 18.00 hores

9/12/2022 - 

VALÈNCIA. Humor per a tancar l'any. I així es podrà comprovar des del pròxim 16 d'aquest mes de desembre en l'Edifici del Rellotge del Port de València, amb l'exposició ‘La Comunitat de l’humor. Referents gràfics valencians al port’. Es tracta, en aquesta ocasió, d'una mostra que posa en valor la labor de 19 humoristes gràfics valencians a través de les seues creacions i la seua visió crítica i mordaç de l'actualitat, convidant a la ciutadania a la reflexió i el pensament crític.

Amb aquesta iniciativa el Port de València continua amb el seu tradicional tancament de l'any i començament del nou amb el millor humor de reconeguts humoristes gràfics, al mateix temps que ret homenatge als creadors valencians que a través de les seues vinyetes donen la seua visió sobres temes d'actualitat i afavoreixen el pensament crític mitjançant les seues il·lustracions. En La Comunitat de l’humor. Referents gràfics valencians al port ella, el públic podrà gaudir de 190 vinyetes dels artistes Daniella Martí, Diana Raznovich, E. Hormigós, El Gat Invisible, Enrique, Harca, J. Aldeguer, L. Sánchez, Lalo Kubala, Lamber, Malagón, Manel Gimeno, Ortifus, Quique, Salazar, Sebas, Xipell, Yordi i Zo.

En aquesta exposició es presenta un recorregut sobre temes universals que interessen al conjunt de la societat. Aquests 19 humoristes gràfics, cadascun i cadascuna amb la seua identitat i inquietuds, però amb un objectiu comú: donar des de l'humor visibilitat als problemes i el debat de l'actualitat, i al mateix temps, fer-nos reflexionar com a persones amb una mirada multidireccional sobre una realitat amb diferents cares que com a societat ens ha d'unir en compte de distanciar-nos. I en aquest paper, l'humor és l'eina perfecta per a descontextualizar moltes d'aquestes situacions.

Com ja és norma de la casa per a aquest tipus d'actuacions, s'ha habilitat un espai dedicat als més joves amb una sèrie d'activitats interactives, com a personatges dels humoristes per a pintar, que a més serviran per a conéixer la labor dels creadors i l'ús de l'humor gràfic per a afavorir l'opinió crítica sobre temes d'actualitat. L'exposició està organitzada per l'Autoritat Portuària de València (APV) i compta amb la col·laboració de la Universitat d'Alcalá de Henares i l'Institut Quevedo de les Arts de l'Humor.

Humoristes gràfics en l'Edifici del Rellotge

Amb l'exposició ‘La Comunitat de l’humor. Referents gràfics valencians al port’, l’Edifici del Rellotge es transforma, una vegada més, en un punt de reflexió, que aviva l'esperit crític i reflecteix les inquietuds de la ciutadania, afermant el vincle port-ciutat pel qual aposta l’APV i situant-se com un dels referents de l'activitat cultural de València.

En els últims anys, aquest icònic lloc ha desenvolupat una àmplia labor expositiva en la qual s'han plasmat, principalment, temes relacionats amb l'activitat portuària i que ha comptat amb una notable afluència de públic.
En els últims anys, el “Casal del Port” (com també es considera a l'Edifici del Rellotge, per la seua obertura a l'organització d'actes i exposicions) ha rebut homenatge a altres referents de l'humor gràfic d'Espanya, amb exposicions de Peridis, Forges, Ortifus i Quino de les quals han gaudit més de 50.000 visitants.

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme