GRUPO PLAZA

Girona: "tenim molt d’interés en que la implicació de la Generalitat vaja més enllà de l’Arniches"

Cultura confirma que estudia fer-se amb la part del Sabadell al Teatre Principal d'Alacant  

4/10/2017 - 

ALACANT. Aprofitant la visita del secretari autonòmic de Cultura a Alacant, Albert Girona, per presentar la nova temporada del teatre Arniches, l´únic equipament propi ara mateix de l’Institut Valencià de Cultura a la ciutat, es va posar sobre la taula un d’aquells temes que de tant en tant torna a eixir a la llum, especialment des que van arribar els nous gestors, tant a la Generalitat, com a l’Ajuntament d’Alacant.

A preguntes dels periodistes presents, i abans d’entrar en matèria de programació, que és el que l’havia portat a Alacant, Girona va fer aquestes declararions, en alguns punts aclaridores: “en la reunió amb l’Ajuntament d’Alacant, per parlar de coordinar la nostra programació amb la programació d’ells, d’algunes ajudes que ens demanaven, per participar en esdeveniments culturals de la ciutat, i finalment, algunes coses relatives a Patrimoni. Entre elles, si entre l’Ajuntament i nosaltres podiem buscar una solució al tema del Principal d’Alacant. I en això estem, buscant-ne. Una possible solució seria la participació de la Generalitat en el Teatre, parlant amb el Sabadell, evidentment, i l’interés de la Generalitat és que si podem tindre més espais culturals en la ciutat, que així siga. Això obriria la porta a programar no només a l’Arniches, sinò també en el Principal, ja no com a acords puntuals, per a produccions massa grans, com està passant ara, sinò ja com a equipament propi, compartit amb l’Ajuntament”.

Però sembla que els tempos estan sent més llargs del que voldrien: “ De totes maneres, encara no s’ha pogut tancar res, perquè dels actuals propietaris, l’Ajuntament i el Sabadell, el més lògic és que l’esforç el faça l’Ajuntament, però si l’Ajuntament no pot, la Generalitat està disposada a participar i adquirir la part del banc, el que passa és que és una negociació que s’ha de afrontar tranquil·lament. Jo supose que el Sabadell no té massa interés en tindre un teatre, ja que no és una de les seues obligacions, així és que el més normal és que la titularitat passe a una instutició pública”.

El que sí va deixar clara va ser una declaració de principis sobre la implicació de la Generalitat i de la Conselleria a què pertany, encapçalada per Vicent Marzà, amb la ciutat d’Alacant:

“Si això arribara a terme, a Alacant la Generalitat, la Conselleria, l’IVC… tindríem dos equipaments, un de propi, l’Arniches, i un de compartit, el Principal, cosa que no passa enlloc. A València només tenim un teatre, el Rialto. Molta gent es pensa que la Generalitat a València té tres o quatre teatres, però no, el Principal de València, per exemple, pertany a la Diputació de València, el que passa és que el tenen cedit a la Generalitat i per això compartim un 80 % de la programació de l’any. I a Castelló també tenim només el Principal. En les tres ciutats tenim un únic teatre, però en la ciutat d’Alacant, si fera falta col·laborar amb l’Ajuntament, nosaltres estem disposats a fer-ho en qualsevol de les opcions. En tenim molt d’interés, ja que no estaria gens malament, des del punt de vista territorial, que la implicació de la Generalitat en esta ciutat, fora més enllà de l’Arniches”.

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme