GRUPO PLAZA

MAR I MUNTANYA (19) / OPINIÓN

#Feslalí, fer ruta per Alcalalí per descobrir el seus ametlers en flor

14/02/2017 - 

Enguany hem tardat una miqueta més pel temporal de fred, aigua i vent però finalment ja entrat el mes de febrer hem pogut enamorar-nos, com cada any, dels paisatges d'interior de la Marina Alta. En concret parle dels ametlers en flor de la Vall de Pop, i de la iniciativa que darrere dels hashtag #Feslalí ha dut ha terme el municipi d'Alcalalí per tal de donar a conéixer el seu poble i posar en vàlua el turisme d'interior.

Alcalalí floreix en aquestes dates i no són pocs aquells que decideixen agafar el cotxe per gaudir d'un dissabte o un diumenge en família passejant pels seus camps tenyits de blanc i rosa, el color de la flor d'ametler. La bellesa del paratge convida a fer-ho i molts fotògrafs amateurs i professionals així ho corroboren al participar en un marató fotogràfic que s'inspira en aquesta flor. La iniciativa cultural dura tot el mes i cada cap de setmana es fan un munt d'activitats culturals. Senderisme, excursions guiades a l'ermita de Mosquera, el Mirador del Terres, rutes a cavall, en bici, visites al Museu Etnològic i a la Torre Medieval del S.XIV des d'on es pot divisar tota la vall, i com no podia ser d'altra manera, també menjar. I aprendre a cuinar amb un ingredient principal en aquestes terres, l'ametla.

Hem pogut veure un showcooking sobre la preparació de la llet d'ametla i després, obrir boca, fent la ruta de la tapa pels bars del poble. L'ametla sempre jugant com a ingredient dels plats i de la rebosteria tradicional de la vall (amb reminiscències àrabs). També hem pogut mirar enrere i fer una ullada a les nostres tradicions en veure una demostració d'oficis artesans, com el de fer les cistelles de "llata" que sempre duien al camp els nostres iaos.

Tot febrer és #Feslalí com si fos l'avantsala de la primavera. Amb gastronomia, paisatge, teatre, dança i música. Encara queda molta programació per davant. El proper dissabte i diumenge serà el moment per gaudir a la nit del festival 'Rocklalí' amb diversos concerts de grups d'ací. I el darrer cap de setmana del mes Alcalalí tancarà la seva cita anual amb la fira de productes i oficis de la terra, una cata d'oli, i música de dolçaina i tabalet, entre d'altres activitats.

Tradició i promoció turística de qualitat. Fer comarca, fer vall. I és que la Marina Alta no només es sol i mar. També és muntanya i tradició. Segles i segles de gent que estima la terra i la treballa deixant empremta en el paisatge, com els nostres avantpassats. Bancals de vinya i ametlers.

Ara gaudim de la flor, ja arribarà el temps de recollir la fruita seca i descorfar-la.

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme