GRUPO PLAZA

el monologuista obri el teló del cabaret a alacant

Manu Badenes posa el límit de l'humor en fer riure a 'The Hole Zero'

19/05/2018 - 

ALICANTE. Ara fa un any s'incorporava Manu Badenes a The Hole Zero. L'actor valencià que viu a Madrid s'encarrega ara d'obrir l'estada de l'espectacle a Alacant, dins del recinte ferial de Rabassa, des d'aquest dijous i fins el 27 de maig.

En aquells moments venia d'acabar la seua participació a un altre exitós muntatge, l'adaptació teatral de la comèdia La cena de los idiotas. "Va ser molt estimulant", recorda de quan va rebre la proposta.

Com a Mestre de Cerimònies passa a ser el conductor i protagonista d'aquesta preqüela de la série The Hole. "I em va fer molta il·lusió perquè l’espectacle és una bomba de rellotgeria, un producte molt ben treballat".

La barreja de circ, cabaret i musical que es va llançar el 2011 va sorprendre i conquerir als espectadors. Part de l'èxit es deu als Mestres de Cerimònia, un paper on La Terremoto de Alcorcón és la reina amb 1.500 funcions a l'esquena.

El repte de ser Mestre

Badenes explica que com a responsable de portar el ritme "i la frontissa de que tot tinga una continuïtat", això li permet la comèdia, el cant, el ball i la interacció amb el públic. En fi, "un producte que és un repte per a un actor". 

Aquesta "oportunitat meravellosa" l'ha estat aprofitant al llarg de la temporada 2017 i 2018. A la gira ha pogut comprovar que tot i tindre molta experiència al directe practicant la comèdia ell sol, "ací és un protocol".

Amb una vintena d'artistes pul·lulant per l'escenari, "moltes vegades has d’estar molt atent a les senyals". En eixos moments és quan li cal tindre "una visió de 360 graus" per conduir el que defineix com "un producte de Champions League".

Excepte despullar-se, com li passa a molts dels que es pugen a les taules d'aquest cabaret, li toca fer moltes coses. I en això li han ajudat molt. "Estic molt ben rodejat de professionals impressionants", agraeix. Vinculat des de jove a la música, quan tenia un grup, diu que sempre ha cantat i ha mantingut "una vinculació afectiva a la música". Això sí, "el ball és un altre cantar".

Cadascú dels tres Mestres de Cerimònia que participa té un punt fort. A Badenes el seguirà aquest primer cap de setmana Txabi Franquesa i després La Terremoto. Unes variacions que apleguen "per qüestió d’agenda" i que li han permés tornar a la Comunitat, cosa que feia "il·lusió perquè jo volia almenys passar per Alacant que és una terra a la que tinc molt de carinyo perquè forma part del paisatge en que m’he criat".

Tot i no coincidir, Badenes destaca que tenen molt de contacte els tres conductors d'aquesta atrevida bogeria. Si amb Franquesa ja tenia molta confiança per haver fet la ruta dels còmics, de Pepa Charro, l'actriu que viu sempre el paper de La Terremoto, destaca que ha sigut "molt generosa" compartint experiències.

I repetir

Tres presentadors i tres estils diferents. Un fet que Badenes considera que és el secret que fa que la gent repetisca amb ganes. "Si veus la funció amb els diferents MC’s, tens vibracions diferents i per això crec que funciona, perquè tens la sensació d’estar renovant-te".

"Tenim la possibilitat de fer-ho nostre", destaca l'intèrpret. "Respectant The Hole", afegeix. "Cadascú amb la comèdia té la seua recepta i és agraït per a ells i per a nosaltres". Si receptes hi ha moltes i l'humor pot ser molt diferent, Badenes reflexiona que "estem vivint moments un poc difícils respecte als famosos límits de l’humor". 

"Per a mi, el requeriment que té l’humor, el límit, és fer riure", raona. "Si fa riure, si l’estructura del gag està ben fonamentada, si funciona és adequada", considera. Badenes té clar que "a més de pensar i donar la volta, la comèdia ha de fer riure".

"I l’humor ha de criticar la realitat i ser irònic amb el que està passant perquè és la fórmula per poder digerir les notícies roïnes que vivim", seguix. Per això li agrada poder estar dins d'aqeust forat, "un espectacle políticament incorrecte per a mentalitats obertes". I on "la gent es deixa portar i disfruta l’oferta com un més. La gent ve relaxada i desconnectada per a passar-ho bé".

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme

Acceso accionistas

 


Accionistas