GRUPO PLAZA

per a ser "altaveu" de la música tradicional

Al Tall dona el seu fons documental a l'IVC

14/03/2023 - 

VALÈNCIA. (EP) L'Institut Valencià de Cultura (IVC) ha rebut la donació del fons documental del grup Al Tall, propietat de Vicent Torrent, membre fundador d'aquest grup de música en valencià, investigador i promotor de música tradicional valenciana.

El contracte de donació, de caràcter gratuït i irrevocable, d'aquest fons documental a l'IVC ho han firmat el propi Vicent Torrent i el director de l'Institut Valencià de Cultura, Abel Guarinos.

L'artista explica que ha decidit fer aquesta donació a l'IVC perquè és "un contenidor cultural que cuidarà, difondrà i serà un altaveu per a aquest tipus d'arxius, i servirà perquè en el futur noves generacions coneguen la història d'una proposta que va ser una novetat en els anys setanta, com era la contemporització dels estils de música tradicional".

"Açò no només s'ha de fer amb l'arxiu d'Al Tall, sinó també amb altres manifestacions com el cant d'estil, un moviment que a principis del segle XX va agafar la música tradicional i la va portar a la contemporaneïtat", afig.

La donació està formada per una col·lecció de documents en diferents formats derivats de la seua activitat professional. Els documents estan acompanyats d'una llista detallada.

Per la seua banda, l'IVC es compromet a custodiar en condicions de seguretat i conservació adequades els documents donats i la totalitat dels béns seran considerats i tractats a l'efecte de catàleg com un conjunt homogeni i indivisible.

També és compromís de l'IVC l'inventari, la descripció i la catalogació dels materials que integren el fons. Així com la digitalització dels documents que es considere convenient. El material de la donació es posarà a l'abast dels investigadors i usuaris de la biblioteca de l'IVC, obligant sempre a citar la font de procedència i respectant la legislació vigent sobre propietat intel·lectual.

Així mateix, l'institut cultural difondrà a través de les seues plataformes copies digitals dels documents seleccionats respectant sempre els drets de propietat intel·lectual.

Para saber más

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme

Acceso accionistas

 


Accionistas