GRUPO PLAZA

Albaida acorda una cessió de crèdit amb Caixa Ontinyent per a pagar el deute del fem a la Mancomunitat

L'entitat bancària liquidarà els 1.350.000 euros que el municipi devia a la Mancomunitat de la Vall d'Albaida

10/06/2020 - 

VALÈNCIA. L'Ajuntament d'Albaida i la Mancomunitat de Municipis de la Vall d'Albaida han arribat a un acord de cessió de crèdit amb Caixa Ontinyent, de manera que ara serà l'entitat bancària qui ingresse a la Mancomunitat els 1.350.000 euros que Albaida devia pel tractament del fem.

L'impagament del rebut per la recollida i el transport del fem és un deute històric que Albaida arrossegava amb la Mancomunitat des de l'any 2006. En 2015, l'Ajuntament va negociar el seu pagament fraccionat de manera mensual, i en 2016 es marcaren les condicions actuals de les mensualitats més el 3% d'interés legal: 12.357 euros fins al dessembre del 2030. Des d'aleshores Albaida ha assumit cadascuna de les seues obligacions: abonar el deute històric i juntament amb ell ingressar el rebut corresponent a l'exercici vigent.

Ara, amb la cessió de crèdit, serà Caixa Ontinyent qui liquide el deute d'Albaida amb la Mancomunitat, i el municipi pagarà aquest préstec al banc per exactament la mateixa quantia de les mensualitats negociades amb l'ens comarcal: 12.357 euros mensuals. Açò implica que les condicions per a l'Ajuntament seran exactament les mateixes que abans, però la Mancomunitat es beneficiarà d'una injecció de diners molt necessària davant la situació d'emergència actual.

L'alcalde d'Albaida, Josep Albert, ha destacat que aquest gest ha suposat una llarga negociació entre les tres parts implicades. Tot i això, s'ha declarat àmpliament satisfet i ha destacat que "és un gest molt important i simbòlic per a Albaida". A més, també ha recalcat la importància que té la injecció de capital per a la Mancomunitat: "ara podrà afrontar el pagament de les factures del personal autònom, així com de les xicotetes i mitjanes empreses de la comarca".

Per la seua banda, el president de la Mancomunitat, Vicent Gomar, també s'ha mostrat d'acord amb l'acció: "aquesta cessió de crèdit suposa dotar de liquiditat l'entitat comarcal i així poder gestionar sense tanta pressió econòmica el dia a dia".

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email