Hoy es 20 de julio
GRUPO PLAZA

Compta amb 2.660 productes de 40 comerços i botigues de la ciutat

Alzira posa en marxa la seua propia plataforma de venda online per al comerç local

2/11/2020 - 

VALÈNCIA. A partir d’ara, els veïns i veïnes de la ciutat d’Alzira poden fer ja les seues compres a través de la seua propia plataforma de venda online. Es tracta d’un marketplace, alziraescomercio.com, que reuneix 2.660 productes de 40 comerços i botigues de la ciutat. D’aquesta manera, els clients podran accedir a tota l'oferta comercial de la ciutat d'Alzira que ha decidit unir-se a aquesta iniciativa i fer les compres per Internet.

El servei de distribució logística de la plataforma es farà amb dues motos elèctriques que repartiran a un radi de huit quilòmetres al voltant d’Alzira, és a dir, als municipis d'Albalat de la Ribera, Algemesí, Alzira, La Barraca d’Aigües Vives, Benicull, Benimuslem, Carcaixent, Corbera, Guadassuar, L’Alcúdia i Polinyà. La distribució no tindrà cap cost addicional per a les botigues ni per als clients i estarà disponible de dilluns a dijous, d'11 a 15 hores i de 18 a 20 hores, i s'ampliarà fins a les 21 hores els divendres i els dissabtes. A més, el servei comptarà amb un magatzem cedit pel consistori per a la utilització dels negocis.

En aquest sentit, el tècnic de l’empresa que desenvolupa el projecte, Àlvaro Muñoz, ha explicat que durant el primer mes i com a període de proves, les compres només es podran fer per a Alzira i els seus voltants. Malgrat això, posteriorment el servei estarà disponible per a la resta de la província, de la Comunitat Valenciana i, fins i tot, d’Espanya. En aquests casos, però, les despeses d’enviament seran addicionals.

Muñoz també ha comentat que continuen treballant en millores i actualitzacions per a millorar l’experiència de compra. Per exemple, s'està estudiant incorporar la possibilitat de comunicació a través de WhatsApp entre el client i el venedor.

La posada en marxa de la plataforma té un cost municipal per als tres primers mesos de 39.720 euros, en els quals s’inclouen les despeses de la implementació i arquitectura de la plataforma online, de manera que no suposa cap cost per al comerç. Amb tot, a partir del quart mes s’estipula una quota màxima per comerç de 50 €, exclusivament per a publicitat en xarxes socials.

Des del consistori han sol·licitat subvencions a diversos organismes com ara la Cámara de Comercio, dins dels Projectes singulars per ala modernització; la Federación Española de Municipios y Provincias, amb el Concurs d’Idees innovadores al Comerç Minorista; o la Conselleria d’Economia Sostenible, per al finançament del projecte. "Aquest projecte naix, després de mesos de treball, per ajudar a reactivar l’economia del xicotet comerç iaugmentar les seues vendes", ha assegurat l’alcalde de la ciutat, Diego Gómez.

La iniciativa va sorgir a l’estiu davant les dificultats i els reptes als quals ha hagut de fer front el comerç local durant la pandèmia. En aquest sentit, des del consistori assenyalen que aquesta crisi sanitària ha posat de manifest "la necessitat d'una ràpida adaptació del xicotet comerç a altres canals de venda diferents de les vendes tradicionals, com la venda a domicili, demanats per whatsapp, contactes per xarxes socials…". "Ha suposat un procés de digitalització del comerç local i pretén arribar a totes les pimes de la ciutat. Solucions com la digitalització plantegen un escenari necessari per a l'increment de les vendes, la promoció i la visibilitat del comerç local en el seu conjunt", han afegit.


next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme

Acceso accionistas

 


Accionistas