GRUPO PLAZA

demana a la Conselleria "mesures més restrictives pel que fa a la mobilitat a la Ribera"

Alzira prorroga les mesures extraordinàries fins al 28 de novembre per l'augment dels contagis

12/11/2020 - 

VALÈNCIA. L'Ajuntament d'Alzira ha decidit prorrogar 15 dies més, fins al pròxim 28 de novembre, les mesures extraordinàries que va decretar el passat 29 d'octubre, i que finalitzaven el 14 de novembre. Aquesta decisió s'ha pres després de la reunió setmanal dels ajuntaments de la Ribera amb Salut Pública, en la qual han advertit que la ciutat d'Alzira ha passat d'una incidència acumulada de 418 casos per cada 100.000 habitants, a una de 470 contagis per cada 100.000 habitants.

Segons ha explicat el consistori, sols en els últims tres dies s'han registrat 42 nous positius i el total de casos actius a la ciutat ja arriba als 215 contagiats. "Estem fent tot el que està a la nostra mà i és de competència local per a aconseguir que la incidència es reduïsca", ha assegurat l'alcalde d'Alzira, Diego Gómez.

El primer edil també ha aprofitat per a demanar a la Generalitat Valenciana i a la Conselleria de Sanitat "que actuen per a reduir el creixement de casos, amb mesures més restrictives pel que fa a la mobilitat al Departament de Salut de la Ribera, cal controlar els horaris i aforaments". Segons l'administració local, les xifres indiquen que el nivell de contagis no disminueix, "encara que sembla que la tendència és a l'estabilització".

Les dades oferides per Salut Pública també alerten que hi ha una transmissió comunitària no controlada i sostinguda "que excedeix la capacitat de resposta del nostre sistema sanitari", han assenyalat des de l'ajuntament. Al seu torn, preocupa la situació als centres educatius de la ciutat per l'augment de proves PCR que s'han de realitzar: "en els primers deu dies de novembre s'han fet el mateix nombre de proves que en tot el mes d'octubre". Mentrestant, el govern municipal considera que la situació a les residències és "estable i no hi ha problema", de la mateixa manera que al sector agrícola.

Cal recordar que les mesures que va establir l'ajuntament d'Alzira el darrer 29 d'octubre, i que ara s'han prorrogat fins al dissabte 28 de novembre ordenen el tancament de parcs, jardins i zones de joc infantils en el nucli urbà i en les escoles. Així com el tancament al públic les dependències municipals, a les quals sols es pot acudir amb cita prèvia.

Les instal·lacions esportives municipals també es mantenen tancades i sols es permet l'activitat federada a porta tancada. Des del consistori, a més, també recomanen no celebrar reunions d'associacions festives, lúdiques i culturals. Aquestes restriccions se sumen a les decretades per la Generalitat Valenciana per a tota la Comunitat Valenciana.

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email