GRUPO PLAZA

El projecte inclou 16 iniciatives

Alzira treballa en la reedició del Pla d'Emergència Social per fer front als efectes de la pandèmia

27/01/2021 - 

VALÈNCIA. L'Ajuntament d'Alzira ha presentat la proposta del Segon Pla d'Emergència Social format per 16 mesures. Aquestes iniciatives pretenen donar continuïtat al projecte que va portar a terme l'àrea de Serveis Socials i Innovació Social a l'inici de la pandèmia. De fet, la primera part d’aquest pla es va aprovar el passat 29 d'abril per fer front als efectes de la crisi sanitària ocasionada per la covid-19.

Segons ha explicat el consistori de la capital de la Ribera Alta, aquesta segona edició del pla pretén portar a terme "pròximament" mesures en matèria d'habitatge com ara les ajudes per fer front als problemes del lloguer. També preveu un acord amb les entitats del municipi per al repartiment d'alimentació, i l'elaboració d'una "agenda col·laborativa" amb totes les entitats socials d'Alzira.

En aquest marc d'actuació, l'administració local treballa en la implantació de punts d'informació de Serveis Socials per a facilitar l'accés a ajudes i l’atenció, així com una bateria d'ajudes a persones confinades: un servei en línia de suport immediat, acompanyament per a la vacunació, cobertura a famílies d'alt risc, mesures de prevenció sanitària a la població marginal, distribució de mascaretes, o suport educatiu. A més, està estudiant fer valoracions de la dependència a domicili per a reduir les llistes d'espera i formar una "Unitat d'acció comunitària" per a atendre urgències socials.

La detecció de persones vulnerables a través de la col·laboració entre centres de salut, assistència hospitalària, salut pública, farmàcies, serveis socials i policia local és altres dels objectius marcats per l'ajuntament per aquesta reedició del Pla d'Emergència Social. Entre les iniciatives també es troba l'augment de la vigilància en les denúncies sobre violència de gènere, així com una xarxa de serveis assistencials domiciliaris i un pla d'assistència i acompanyament al malalt amb trastorn mental greu i suport psicosocial als seus familiars.

Des del consistori, asseguren que "en aquest context crític, els nostres Serveis Socials, segons el que es preveu en la llei, s'han declarat en situació d'urgència social, adaptant el seu funcionament, prioritzant objectius i orientant les seues accions a un plantejament propi d'emergència social des del mateix moment que es va declarar l'estat d'alarma nacional".

Cal recordar que la memòria del primer Pla, presentada al mes de juny, quantificava en més de 140.000 euros les ajudes d'emergència i al voltant de 2.600 persones van ser ateses. "Passats aquests mesos de pandèmia valorem positivament l'eficàcia i eficiència d'aquest pla i, per eixe motiu, amb el pressupost municipal de 2021 en vigor, estem treballant en una sèrie de mesures de caràcter social per a articular i reforçar l'atenció i protecció als segments de població més vulnerables de la ciutat", ha indicat la regidora de Serveis Socials, Marina Mir.

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme