GRUPO PLAZA

durant el mes de septembre

Arranca la sisena edició de Creador·es amb el Premi Max Josep Maria Mirò

Del 9 al 23 de setembre Creador.es Residències Teatrals celebra la seua sisena edició amb la presència de Josep Maria Mirò i Coromina, Premi Max 2019 a Millor Autor Teatral per Temps Salvatge.

9/09/2019 - 

VALÈNCIA. Creador.es Residències Teatrals, projecte pioner de residències per a dramaturgs d'arts escèniques al país, ofereix un extens programa que pretén acostar al fet teatral des de diferents òptiques com són la formació, la investigació, el visionat i anàlisi de la programació actual dels diferents teatres de la ciutat de València.

Aquesta sisena edició comptarà amb la participació de Josep Maria Miró i Coromina.Nouvingut de Cuba, el dramaturg impartirà el taller principal dirigit a dramaturgs, sota el títol “Disparadores y artefactos teatrales”. 

Llicenciaten periodisme per la Universitat Autònoma de Barcelona i en direcció idramatúrgia pel Institut del Teatre. És autor de Temps salvatge, Olvidémonosde ser turistas, Cúbito, La travesía, Umbrío, Nerium Park, Humo, El principiode Arquímedes, Gang Bang o La mujer que perdía todos los aviones.Ha sigut traduït a més de 20 llengües i estrenat en uns 30 països. 

A més,Creador.es Residències Teatrals comptarà amb la presència del també Premi Max,Borja Ortiz de Gondra, que impartirà una Masterclass, amb el títol“Autoficción: yo es otro”. 

Ortizde Gondra (Bilbao, 1965) va guanyar en 2018 el Premi Max a la Millor AutoriaTeatral pels Gondra (una història basca) i ha sigut finalista del PremiNacional de Literatura Dramàtica en dues ocasions, amb els textos Dudarazonable l'any 2013 i El Barbero de Picasso en 2014. L'autor va estudiardirecció escènica a Madrid i es va traslladar a París, on va treballar com aajudant de direcció en grans teatres públics francesos com la Comédie Françaisei el Théâtre de l’Odéon.

Elteatre social, què és? Qui no és societat? es pregunta Eva Fernández,escriptora, i editora en el taller “Decir cualquiera todo”. Fernández éscreadora de Cinesinautor, plataforma d'Apoderament audiovisual social depersones i grups mitjançant l'ús de les tècniques de producció del cinema. 

L’Institut Valencià de Cultura ignora la sisena edició de Creador.es

Malgratl'aportació que Creador.es Residències Teatrals suposa per al panorama escènicdel país, enguany no ha sigut beneficiari de les subvencions al foment de lesarts escèniques convocades pel Institut Valencià de Cultura, segons la decisiópresa per la comissió d'avaluació encarregada de valorar elsprojectes.L’Institut Valencià de Cultura no dona suport a l'únic esdevenimentteatral d'aquestes característiques a Espanya. 

No obstant això, la trobada Creador.es continua creixent i ha sigut possible realitzar aquesta edició gràcies al suport deAVEET (Associació Valenciana d’Escriptors iEscriptores Teatrals), Comitè Escèniques, Proyecto Off, La Nau, Aula de ArtesEscénicas de la Universitat de València i l'Ajuntament de València

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme

Acceso accionistas

 


Accionistas