GRUPO PLAZA

un projecte d'escalante

Arts escèniques des dels 0 anys: així és la proposta de Menut Teatre

2/05/2023 - 

VALÈNCIA. L'Escalante Centre d'Arts Escèniques impulsa el primer amor per les arts escèniques amb una nova edició de Menut Teatre, el cicle dirigit a la primera infància del teatre de la Diputació de València. Del 3 al 20 de maig, Ribes Espai Cultural posarà en escena tres propostes que prometen despertar els cinc sentits de bebés, xiquets i xiquetes.

"Durant els tres primers caps de setmana de maig, l'Escalante convida a imaginar, a experimentar i a jugar a través dels llenguatges escènics. Esta temporada, Menut Teatre proposa Alma el 6 i 7 de maig, Jungla els dies 13 i 14 i El cau dels sentits el dissabte 20, tres propostes il·lusionants per a gaudir en família", explica Glòria Tello, diputada de Teatres de la Diputació de València.

Marylène Albentosa, coordinadora i directora artística, ha destacat que "este cicle és fonamental per a complir amb la missió de l'Escalante de garantir l'accés a les arts escèniques des de la primera infància i amb obres de gran qualitat, per la qual cosa torna tant amb funcions escolars com per a públic general".

Les entrades dels espectacles ja poden adquirir-se en línia en la web de l'Escalante i abans de les representacions en la taquilla de Ribes Espai Cultural, espai cedit per la regidoria de Patrimoni Cultural i Recursos Culturals de l'Ajuntament de València, on es realitzarà el cicle. 

Un viatge poètic i sensorial a través de les estacions de l'any

Alma serà l’obra amb què comence el cicle enguany, un espectacle de teatre d'objectes i moviment que realitza un viatge poètic i sensorial a través de les quatre estacions de l'any, cadascuna amb la seua ànima, i que prendran forma a través dels objectes i materials naturals que anirà trobant la protagonista de la companyia LaBú Teatre.

Es tracta d'un espectacle visual divertit i poètic amb tot tipus de detalls, dirigit a xiquetes i xiquets de 2 a 6 anys, que aborda el pas del temps. Ha sigut candidat als XXV Premis MAX de les Arts Escèniques en les categories de Millor espectacle familiar, Millor disseny de vestuari i Millor composició musical.

Tindrà funcions escolars del 3 al 5 de maig, així com per a públic familiar el dissabte 6 de maig a les 17.00 hores i el diumenge 7 a les 11.30 hores.

Formes, colors, sons i éssers que es transformen

Ribes Espai Cultural es transformarà en un ecosistema especial on poden aparéixer tota classe d'éssers, formes, colors i sons a través de Jungla, una peça de dansa on cap des del més xicotet fins al més gran.

Creada pel Col·lectiu Big Bouncers, Jungla es dirigix a xiquetes i xiquets de 2 a 5 anys i posa en escena cossos que s'allunyen dels estereotips que s'atribuixen a la dansa, que canvien i viatgen per diferents textures i dinàmiques, fugint del vocabulari més convencional.

Així, del 10 al 12 de maig, diversos centres d'ensenyament de València gaudiran de les sessions escolars, mentre que el públic familiar podrà fer-lo el dissabte 13 de maig a les 17.00 hores i el diumenge 14 a les 11.30 hores.

Una experiència multisensorial

El cau dels sentits assentarà en Ribes Espai Cultural un xicotet poble format per tres nius de fusta i tela, que simulen els que construixen els ocells per a criar als seus pollets. A diferència dels anteriors espectacles, es tracta d'una instal·lació interactiva que permet un acostament a les arts escèniques amb els cinc sentits des de la relaxació.

Esta experiència multisensorial d'elPetit convida a bebés de 0 fins a 3 anys a tocar, fer olor i sentir els objectes i coixins que troben en escena. Els centres educatius tindran passe del 17 al 19 de maig i les famílies el dissabte 20 de maig des de les 10.30 hores fins a les 13.30 hores. 

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme

Acceso accionistas

 


Accionistas