GRUPO PLAZA

EMPRESAS DESDE EL INTERIOR | SERRETA GROUP DISSENYA I FABRICA PRODUCTES PER A LES RENOVABLES

Atzeneta dinamitza el medi rural amb l'aposta pel desenvolupament de l'energia solar fotovoltaica

9/01/2022 - 

CASTELLÓ. Els projectes orientats a desenvolupar l'energia solar viuen un impuls que no s'havia vist fins ara. Entre ells es troba l'empresa Serreta Group, una iniciativa impulsada per Andrew Rickaby i Lucía Capdevila a Atzeneta del Maestrat ara fa un any, però que acumula una àmplia experiència en el sector. Segons explica Rickaby, "la creació de l'empresa ha significat donar-li una estructura a un treball que he vingut realitzant durant els darrers 10 anys com autònom". D'origen britànic, aquest enginyer electrònic va arribar a Atzeneta al 2007 i, seduït per les terres del Maestrat, es va quedar a viure. I ho va fer al Mas de Serreta.

La consciència ecològica va fer que s'iniciara en les investigacions i treballs sobre energia solar ja al seu país i, al conèixer les comarques de l'interior de Castelló, va entendre "que un lloc que compta amb tantes hores de sol hauria d'apostar més per les energies netes, com és la solar". Així va començar a treballar amb la mateixa filosofia que manté en la actualitat. Serreta Group està especialitzat en instal·lacions fotovoltaiques a les zones rurals, on hi ha un gran xifra de masos, "un fet que, junt a la nostra ubicació a l'interior, fora de les ciutats, ens ajuda a dinamitzar econòmicament aquestes zones rurals, un fet que ens diferencia", explica Rickaby.

Diversificada i vertical

L'empresa d'Atzeneta compta amb vàries línies de treball, com les instal·lacions d'autoconsum d'energia solar per a vivendes connectades a la xarxa elèctrica, les instal·lacions aïllades, dirigides a cases on no arriba la xarxa, bombes d'extracció d'aigua, bombes de corrent d'aigua per a piscines i xicotetes instal·lacions per a caravanes. "Cada vegada hi ha més gent que vol passar-se a l'energia solar, en els darrers anys s'ha notat una major demanda, i especialment, enguany, creem que degut a la pujada del preu de la llum", assegura Andrew. 

La proposta de Serreta Group és integral, i el seu treball abasta des del disseny de tecnologia al seu laboratori, la fabricació de les peces, venda, la instal·lació i la formació als clients a la seu que tenen a la localitat... "i que en breu comptarà amb un saló expositor perquè qualsevol persona puga conèixer de primera mà el nostre treball", assenyala Rickaby.

Projecte per a restaurants

De moment, els principals clients estan a les zones interiors de Castelló, i també a zones com Alcossebre, Vila-real o Tarragona en vivendes unifamiliars. En els darrers mesos també estant treballant en un projecte denominat Car park, destinat a restaurants. Es tracta d'un aparcament solar ensostrat, el qual pot aportar energia elèctrica a l'establiment i que també pot incloure una estació de càrrega per a vehicles elèctrics.

Aquest només és un dels projectes que ha posat en marxa l'empresa d'Atzeneta, que té en la innovació una de les seues fortaleses. Així, està esperant la validació d'un nou producte, un dispositiu que protegeix a les instal·lacions de panells solars de les sobretensions que produeixen els llamps i dirigeix la descarrega cap a terra. Al mateix temps, també ha dissenyat una caixa de protecció de la instal·lació, una espècie de bunker, amb l'objectiu d'impedir el seu robatori, explica el gerent de l'empresa. Un altre dels serveis que ofereix Serreta Group és la formació sobre la monitorització de tota la instal·lació, a partir de la qual es pot saber el consum que té la vivenda o residència.

L'empresa ha sigut guardonada recentment amb el tercer premi del programa de desenvolupament empresarial Move Up! impulsat per la Diputació provincial i dirigit a iniciatives que es desenvolupen a les comarques de Castelló.

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme