GRUPO PLAZA

a veu i guitarra

Borja Penalba "es nua" en ‘Viu’, el primer single del seu disc en solitari ‘Giròvag’

14/11/2023 - 

VALÈNCIA. El cantant i compositor valencià, Borja Penalba, publica avui Viu el seu primer senzill del seu esperat treball en solitari Giròvag. Penalba avança una cançó vitalista i alegre, on el músic es despulla, “es nua” com defensa ell, a veu i guitarra. El seu nou àlbum, Giròvag es publicarà el gener de 2024, però es pre-estrenarà en un gran concert el 10 de desembre al Teatre Principal de València en el què s'enregistraran algunes de les cançons del disc en directe. Es tractarà d’un gran espectacle de quasi dues hores de duració amb quinze músics a sobre l'escenari, i les entrades ja estan a la venta.

Si Viu és un cant a la vida, Giròvag és el salt al buit del músic que presentarà per primera vegada un treball en solitari. Els Giròvags eren monjos rodamons de l’antiguitat que vivien aliens a les normes dels monestirs, i l’àlbum de Penalba és un autoretrat i un projecte de vida. Encara que amb Giròvag, apunta, no pretén inventar res, ni trencar amb cap cosa: “Faig cançons com les he fet sempre amb la particularitat que ara les defensaré cantant sol, amb tot el que això implica”.

El cantant destaca que presentar un projecte nou comporta una il·lusió molt gran. “Ho és ara amb Giròvag i ho ha sigut amb tots els projectes que he participat i he tingut la sort de compartir amb altra gent. Ara, però, tinc més vertigen del normal, però això té un component d’il·lusió del nou repte”.

Davant d’una aprenent eclecticisme hi ha un fil conductor de cançó d’autor, poesia i gran honestedat en les lletres. Fa més de 30 anys que Borja Penalba es dedica a la música i ha enregistrat discs i ha fet gires al costat de Feliu Ventura, Miquel Gil, Lluís Llach i d’Obrint Pas, entre molts d’altres. En els darrers deu anys ha compartit camí amb Maria del Mar Bonet, amb qui va publicar l’àlbum el 2020 en directe, i amb Mireia Vives.

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme

Acceso accionistas

 


Accionistas