GRUPO PLAZA

del 21 d’abril a l’11 de juny

Botifarra, Pau Vallvé i Clara Andrés estaran en el seté festival Música i Lletra de Xàtiva

3/03/2023 - 

VALÈNCIA. El seté festival Música i Lletra de Xàtiva prepara la seua edició de 2023, que compta amb Pep Gimeno ‘Botifarra’, Pau Vallvé, La Maria, Quico Pi de la Serra, Clara Andrés, Judit Neddermann, Maria Hein i Andreu Valor en el cartell. Enguany, el festival creix i suma una nit de concerts, i s’allarga en el temps, del 21 d’abril a l’11 de juny. Com ja és habitual en el MiL, en el cartell hi ha lloc per a música d’arrel, per a les noves sonoritats més minimalistes, així com per a veus referents i figures emergents. A més, la majoria de concerts són dobles, per a convidar el públic a gaudir amb els artistes que ja coneix i enamorar-se dels nous.

Ximo López, secretari autonòmic de Cultura i Esport, ha destacat: “Un any més, Xàtiva acollirà el bo i millor de la cançó d’autor actual, amb una mirada transversal i intergeneracional, perquè el festival Música i Lletra és una boníssima mostra dels resultats positius que pot donar la col·laboració entre institucions”. L’alcalde de Xàtiva, Roger Cerdà, ha afegit: “Torna Música i Lletra, i s’enfronta el repte de la setena edició omplint de cançó d’autor els diferents espais de la nostra ciutat, després del magnífic resultat de l’any passat”. 

Pep Gimeno, ‘Botifarra’ és una de les grans veus del país, i de Xàtiva, i per això no podia faltar al festival, ara que ha tret disc nou ‘Ja ve l’aire!’, en el qual recupera cançons de treball i de magatzem. El seu, el 21 d’abril, serà un concert únic, jugant a casa, mentre que la resta, seguint la fórmula del MiL, seran dobles. La segona nit, el 19 de maig, serà de Pau Vallvé, el cantautor català, que portarà també treball nou, amb una proposta més positiva i rítmica. Tocarà la mateixa nit que la veu revelació del cant valencià, La Maria, que presentarà el seu disc de debut ‘L’assumpció’, en el qual proposa una evolució a la música d’arrel sense perdre’n les bases.

El tercer divendres, 26 de maig, serà per a un gran clàssic, Quico Pi de la Serra i el seu 24é treball, ‘Cançons de combat’, un recull de grans himnes immortals. Tocarà amb Clara Andrés, que ens presentarà el seu multipremiat ‘Capfico’, un treball resultat de la complicitat entre ella i Estela Tormo, cantant i compositora del grup alcoià Júlia.

La nit més femenina vindrà el 2 de juny de la mà de Judit Neddermann, que ens presentarà en exclusiva al País Valencià el seu nou àlbum, encara no publicat a Catalunya, i del que no podem explicar res més que ballarà entre la música brasilera i el folklore ibèric. Serà la mateixa nit que Maria Hein, jove mallorquina que ja s’ha guanyat el cor de l’illa i que ens presentarà el seu debut discogràfic, ‘Continent i contingut’, produït per Ferran Palau.

Tancarà el festival, el diumenge 11 de juny, el concert d’Andreu Valor, que ens comparteix el seu nové àlbum, ‘Un nou món’. Un treball eclèctic amb una vestimenta sonora renovada de ‘folk-indie’ nord-europeu i temes que ens apel·len a creure en les utopies. Helga Ambak ha estat la il·lustradora valenciana encarregada de donar vida al cartell d’enguany, que busca, d’una banda, reivindicar la defensa dels espais naturals davant de la crisi climàtica, i, d’altra banda, explicar la cultura com un instrument per a difondre i impulsar la cura i la protecció de la nostra terra.

El festival manté la paritat als escenaris, sense renunciar a la qualitat, demostrant que és possible, a més de necessari, i repetirà les noves localitzacions que es van estrenar l’any passat. Hi haurà concerts al Gran Teatre de Xàtiva, així com al claustre de Sant Domènec i al Palasiet. L’edició també manté els preus populars, amb entrades anticipades a 10 €, i 1 € per als menors de 12 anys acompanyats, i, com ja és marca de la casa, vol ser plataforma de llançament de talents nous.

El MiL Descobreix: VI certamen de joves cantautores/ors repartirà 2.700 euros en premis per a autors no editats. Algunes de les veus emergents que han guanyat el MiL Descobreix, en edicions anteriors, són Laura Esparza, Xiomara Abello, Pilar McCarthy, Primaël Montgauzí o Lia Sampai. Les bases ja estan publicades en el web del Gran Teatre i s’accepten candidatures. L’entrega dels premis se celebrarà prèviament al concert d’Andreu Valor.

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme