GRUPO PLAZA

agenda cultur plaza

Capella de Ministrers posa música a la ruta de la seda en ‘Serenates’

26/06/2017 - 

VALÈNCIA. Demà, dia 27 de juny, Capella de Ministrers actuarà al Centre Cultural La Nau, en el marc del festival ‘Serenates’, organitzat conjuntament per la Universitat de València i l'Institut Valencià de la Música. La formació valenciana, dirigida pel violagambista, Carles Magraner, proposa en aquest concert un viatge a través de la ruta de la seda. L'entrada al concert (22.30 hores) es pot adquirir a través de la web. La ruta de la seda és un dels assoliments més significatius de la història de les civilitzacions, un itinerari pel qual no solament circulaven les caravanes comercials, sinó també les cultures dels pobles. La recreació d'aquest viatge musical per la ruta de la seda reunirà en l'escenari músics d'Iran, la Xina, l’Índia i el Magrib, entre altres nacionalitats, d'acord amb el gresol de cultures que suposava el llegendari camí comercial i cultural que unia l'extrem orient amb la ribera occidental del Mediterrani.

Més de 7.000 quilòmetres de cultures, músiques i tradicions, des de la capital xinesa de Xian, a l'extrem oriental, fins al Mediterrani i València, ciutat de la llotja de la seda. El viatge musical comença al país de la seda, Serinda, fins a l'Extrem Orient, Constantinoble, capital de l'Imperi bizantí. Després de partir de la ciutat xinesa, la música recrearà les melodies de l'Índia, Pèrsia, Itàlia, prenent el camí d’Orient a Occident. Després de travessar Àfrica, l'última parada d'aquest recorregut, arribem  a la part més occidental de la ruta de la  seda, la ciutat de València i el seu art de velluters que, seguint la tradició oriental cap al Mediterrani, recull les influències de la diversitat de la música del Mare Nostrum. El festival Serenates té la col·laboració de l'Ajuntament de València (regidories de Cultura, Festes i Joventut), la Diputació de València, l'Institut Superior d'Ensenyaments Artístiques de la Comunitat Valenciana (ISEACV), l'Acadèmia Valenciana de la Llengua, la Fundació Bancaixa, la Fundació Banc Sabadell i l'Institut Francès de València.

30 anys fent Capella

Des de la seua creació l'any 1987, el grup Capella de Ministrers, sota la direcció de Carles Magraner, ha desenvolupat una important tasca investigadora i musicològica a favor del patrimoni musical espanyol, des de l’edat mitjana fins al segle XIX, que ha rescatat i difós en 1200 concerts i 54 discos propis i en diverses participacions, recopilatoris i CD promocionals. El resultat, transformat en testimoniatge musical, conjuga a la perfecció tres factors clau: el rigor històric, la sensibilitat musical i, molt especialment, un incontenible desig de comunicar i fer-nos partícips de la música de les corones de Castella i d'Aragó, andalusí, sefardita, cristiana, de l'Espanya virregnal del Nou Món, el Misteri d’Elx, els Borja, medieval, renaixentista, el Segle d'Or, barroca, del Mediterrani, sarsuela...

L'activitat concertística de la formació ha estat molt intensa des de l'inici del grup, que ha recorregut les millors sales de música d'Espanya: Auditori Nacional d'Espanya, Palau de la Música de València, Palau de la Música Catalana, Auditori de Lleó, Teatre de la Maestranza, l'Escorial, Centre Conde Duque, Auditori de Castelló, Teatre Cervantes... Així mateix, ha participat en nombrosos festivals, entre els quals destaquen el Festival de Música Antiga de Barcelona, Madrid Cultural 1992 (amb la recuperació de l'òpera Els elements d'Antonio Literes), Festival de Teatre Clàssic d'Almagro, Festival de Música Antiga i Barroca de Peníscola, Festival de Peralada, Quinzena Musical Donostiarra, els Veranos de la Villa (Madrid), Festival Grec (Barcelona), Festival Internacional de Música i Dansa de Granada, Festival de Música Religiosa de Conca, Serenates a la Universitat (València), Festival Are More (Vigo), Festival Medieval d'Elx, Festival de Teatre d'Almagro, entre altres.

Capella de Ministrers acaba de reconegut amb els Premis Bankia al Talent Musical de la Comunitat Valenciana, concedit per la Federació d’Associacions Musicals de la Comunitat Valenciana.

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme