GRUPO PLAZA

premi de teatre palanca i roca

Carles Alberola guanya el XIV Premi de Teatre Palanca i Roca

El nom de la resta de guardonats es coneixerà durant les pròximes setmanes, fins al moment de la gala, que tindrà lloc el divendres 8 de novembre a Alzira

25/10/2019 - 

VALÈNCIA. Carles Alberola ha guanyat el XIV Premi de Teatre Planca i Roca, amb l’obra Perquè t’estime, que si no... D’aquesta manera, Alberola enceta el palmarés de la 31a edició del certamen. Entre la vintena d’originals presentats al premi, el jurat ‒format per Salvador Bataller, Toni Cabré, Iolanda Muñoz, Josep Palomero i Jordi Verdú‒ ha triat aquesta peça "pels seus diàlegs vius, versemblants i àgils", a més de l’humor i els conflictes que planteja que "sonen reals i estan molt ben tramats". 

Perquè t’estime, que si no... explica la història de tres parelles de diferents edats que viuen en un mateix pis durant una nit que pot canviar les seues vides. Sembla ser que el pis no és l’únic que comparteixen. En realitat, són la mateixa parella en tres moments diferents de la seua vida. Per a l’autor, l’obra "és una comèdia sobre l’erosió que el pas del temps provoca en les relacions de parella, de com al llarg de la vida som tres o quatre persones diferents i de la necessitat d’estimar i ser estimat". Perquè t’estime, que si no... denota, a més, un gran domini de la fusteria teatral i, segons comenta Alberola, "parla d’un anhel impossible de realitzar: què canviaríem de la nostra vida si poguérem fer-ho?".

Carles Alberola (València, 1964) és actor, dramaturg i director teatral. Des de 1994, comparteix amb Toni Benavent la direcció artística de la companyia Albena Teatre. Al llarg de la seua trajectòria com a autor, ha escrit vora una vintena d'obres teatrals, reconegudes amb guardons com el Premi de les Arts Escèniques de la Generalitat Valenciana, el Premi Cavall Verd de l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana, el Premi de la Cartelera Turia, el Premi Max al Millor Autor Teatral o el Premi de Teatre Palanca i Roca, entre molts altres. 

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email