GRUPO PLAZA

el 28 d'octubre arranca la cita musical

Carles Santos, encarregat d’obrir la nova edició del Rafel Festival de Bunyol

L'acte compta a més amb l’actuació del grup nacional de música contemporània de Mèxic i incorpora la participació de joves intèrprets

23/10/2017 - 

VALÈNCIA. El pròxim dissabte 28 d’octubre començarà la sisena edició del Projecte Rafel Festival, una convocatòria que incorpora algunes novetats. La concentració de les huit actuacions en quatre caps de setmana, en actuacions de dissabte i diumenge, però des del disseny artístic, la presència de creadors i artistes consagrats, junt amb la participació de joves intèrprets.

El primer cap de setmana, Rafel Festival obrirà amb el compositor i artista de Vinaròs, Carles Santos, amb un homenatge a la seua trajectoria, fet que suposarà un reconeixement dins del panorama de la nova creació.

Carles Santos va ser el compositor de la música d'apertura dels Jocs Olímpics de Barcelona 92, medalla d'or d'Universitats Valencianes, guanyador de diversos premis Max, I Premi Nacional de la Música, entre altres reconeixements. El músic oferirà No al No, acompanyat únicament d'un piano. 

Diumenge, oferirà una nova producció de teatre musical original produïda per l’Ensemble d’Arts, grup resident del festival, amb suport de l’IVC (Institut Valencià de Cultura) i de l’INAEM (Institut Nacional d’Arts escèniques i Música) qui finança íntegrament l’encàrrec musical al compositor Carlos D. Perales.

Es tracta d'un espectacle per a públic familiar que relata la història d'una nena, la seua iaia i el transcórrer temporal que fa que a voltes els papers entre elles s'intercanvien. Una producció que  compta amb la participació de rafelbunyolers i rafelbunyoleres en les diferents parcel·les de la seua creació, des de la part musical, a la dramatització, passant pels textos.

La presència de grups nacionals i internacionals com ara l’Ensemble Sinkro de Vitoria, els solistes del Zahir Ensemble de Sevilla, l’Ensemble Proxima Centauri de Bordeus i el grup nacional de música contemporània de Mèxic, l’Ensemble Cepromusic, li donen més  visibilitat al Rafel Festival fins el punt que el govern mexicà finança íntegrament l’encàrrec a la compositora mexicana Georgina Derbéz per a ser estrenat en el festival pel B3: Brouwer trio, en la celebració del seu XV Aniversari.

El director artístic, Miguel Angel Berbis, manifesta que aquesta edició “és la consolidació d’un projecte singular que s’ha convertit en un referent dins del món de la creació musical contemporània”. La regidora de Cultura, Alicia Piquer, per la seua part, assenyala que el festival “és una oportunitat per als qui els agrada la música de conèixer millor els compositors i intèrprets contemporanis en un espai privilegiat com és l’Auditori Rafelbunyol”.


Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email