GRUPO PLAZA

del 13 al 15 de maig

'Carrer de Txèrnobil' proclama un testimoni d’amor i mort al Teatre Micalet

9/05/2022 - 

VALÈNCIA. El Teatre Micalet presentarà, del 13 al 15 de maig, Carrer de Txernòbil, un monòleg de la companyia catalana Oblideu-vos de nosaltres que, sota la direcció de Joaquim Armengol i amb la interpretació d’Evelyn Arévalo, exposarà el testimoni real de Ljudmila Ignatenko, dona d’un dels bombers difunts arran del desastre nuclear de Txernòbil del 1986, en el qual amor i mort es barregen.

L’espectacle està construït a partir de la novel·la La pregària de Txèrnobil de la Premi Nobel de Literatura Svetlana Aleksièvitx, qui va registrar en aquest treball l’experiència de més de 500 persones que van viure l’accident a la ciutat de Pripyat, Ucraïna.

La història de Ljudmila Ignatenko obri el llibre en un relat sota el nom Una veu humana solitària. “És el text més potent de tots, una pallissa emocional que ens va impactar”, assegura Evelyn Arévalo, qui defensa que l’espectador viurà una catarsi que donarà pas a l’esperança, perquè malgrat la brutalitat de les tragèdies, “la vida sempre acaba imposant-se”.

Envoltada per una sòbria escenografia, Arévalo abordarà la figura de Ljudmila des d’un buit emocional, perquè, asseguren des de la companyia, la veu d’aquesta és un exemple únic d’amor grandiós, així com un emblema universal de com sobreviure a l’horror.

Una vegada terminades les representacions de Carrer de Txernòbil, el Teatre Micalet rebrà, del 18 al 29 de maig, Qué sabe nadie o Les cançons de Penèlope, un espectacle en el qual Lara Salvador reconstrueix, des d’una aproximació al format cabaret, un relat familiar inacabat.

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme

Acceso accionistas

 


Accionistas