GRUPO PLAZA

el dissabte 3 de desembre en el teatre el musical

'Celebration Jam' planteja una experiència 'real i virtual' per a comprendre les danses urbanes    

2/12/2022 - 

VALÈNCIA. Aquest pròxim dissabte, 3 de desembre, a les 20.30h, el TEM proposa una activitat d'accés lliure on es convida als assistents a una trobada de danses urbanes en totes les seues variants en el vestíbul del teatre. L'esdeveniment cultural farà coincidir en la pista a ballarins referents de l'escena local i a amateurs. L'encarregat de posar música a l'esdeveniment serà el raper i DJ Dano Ziontifik, que ha treballat amb cantants com a C. Tangana, Duki o Cruz Cafuné, convertint-se en una de les peces fonamentals en la seua progressió internacional. L'artista d'origen argentí, establit a Madrid, farà un repàs d'estils concordes a la proposta artística.

“Volem que l'esdeveniment siga una celebració i un punt de trobada entre diferents formes d'expressió sorgides fora del circuit institucional. Una cita on el festeig es funda en una amalgama d'estils i disciplines, mantenint l'esperit de llibertat i experimentació original i adaptant-se als nous corrents cap a les quals ha anat evolucionant la cultura urbana. Amb la música com a espina vertebral, repassarem alguns estils de dansa urbana i de club”, avancen els col·lectius organitzadors de la Celebration Jam, Club Mutant i Parets.

Una festa intergeneracional

Mentre les persones congregades en la Celebration Jam ballen al ritme del DJ set, es podrà fer ús de diversos dispositius d'ulleres de realitat virtual amb un software de metagrafiti que a partir de diferents formats de color i difusors simula a la perfecció el funcionamientto dels spráis. Les obres creades es projectaran sobre una de les parets del Teatre El Musical. Els artistes convidaran al públic a participar de manera performativa en la realització d'un grafiti col·lectiu. 

“La idea és que gaudisquen del simple plaer de realitzar moviments deixant rastres virtuals de color, portant aquest tipus d'expressió artística al ritme de la música d'una forma neta. El metagrafiti és una forma d'art plàstic sostenible, estretament relacionada amb el cos i el moviment”, expliquen des de l'organització. L'inici de la trobada s'ha fet coincidir amb el terme de la representació de ‘Sobre la belleza’, un espectacle participatiu sobre el pas del temps que pujarà a l'escenari a majors de 65 anys. La idea és propiciar així una trobada intergeneracional on joves i majors coincidisquen en l'entrada del teatre per a participar i assistir a una proposta de dansa i art urbans experimentals.

Dinamizadors urbans

Club Mutant és un projecte que tracta de dinamitzar la comunitat de dansa valenciana tant fora com dins del marc de la col·laboració amb les institucions. Gràcies al suport públic es pretén crear un projecte de referència que desenvolupe activitats de formació amb coreògrafs i ballarins internacionals convidats. L'objectiu és propiciar l'ambient perfecte per a realitzar l'intercanvi de pràctiques i pensament entre la dansa contemporània i les danses urbanes més underground. Parets és un col·lectiu que es dedica a aglutinar diferents disciplines del món de l'art per a mostrar-li-les al públic. Treballen amb artistes de diferents àmbits, com l'art urbà, la música, la dansa, la moda, la fotografia i el sector editorial.

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme

Acceso accionistas

 


Accionistas