GRUPO PLAZA

'Jo vaig veure sorra blava a la platea del Teatre Principal'

Cinc actors, cinc dies, cinc espills, cinc cadires: el Principal aposta tot a un número

27/11/2018 - 

VALÈNCIA. Cinc intèrprets, cinc espills, cinc cadires, cinc setmanes d’assajos, , cinc dies d’exhibició, entrades a cinc euros... Eixes eres les premises de la convocatòria oberta de l’Institut Valencià de Cultura Cinc elevat a cinc. L'obra gauanyadora, que es va desvetllar el passat juliol, va ser Jo vaig veure sorra blava a la platea del Teatre Principal, una creació col·lectiva que compta amb un text de Laura Sanchís i Alejandro Tortajada, amb la col·laboració dels intèrprets Agus Carreño, Anaïs Duperrein, Sonia Gómez, Pep Laza i Begoña Rio, l’escenografia i el vestuari són de Mireia Vila, l’espai sonor de David Alarcón, el moviment de Santi de la Fuente i la il·luminació de Ximo Rojo. 

El resultat ha estat un procés contra rellotge amb una enorme energia, una història plena de crits personals i amb una poètica escènica molt particular fruit del treball de tots els participants al muntatge, que es podrà veure al Teatre Principal de València durant cinc nits, del 28 de novembre al 2 de desembre.

Teniu por al Teatre Principal?

L’inici d’aquesta proposta fou el plantejament, per part dels seus creadors inicials, de la qüestió "Teniu por al Teatre Principal?" a partir de la qual es va convocar un càsting per a persones que mai hagueren treballat a les institucions públiques i que cadascú portara al càsting un personatge fruit de les seues experiències personals. Al càsting es presentaren 74 persones de les que van ser triades cinc. 

Des d’aquest punt de partida l’obra pretén parlar dels exclosos i donar molta importància al Teatre Principal com si es tractés d’un personatge més mostrant el teatre en funcionament, mostrant la seua maquinària, tot açò enmig d’una reflexió sobre uns actors que actuen al Teatre Principal, sobre l’èxit, sobre la por al fracàs, sobre el lloc que ocupen, creant tot un cosmos propi i exclusiu. 

Els representants de la funció han manifestat que ha sigut un procés molt intens que tots els textos que apareixen són el resultat de les vivències de cadascú dels implicats, que ha sigut un procés molt dur però del que han gaudit molt, malgrat anar a contra rellotge.

La convocatòria oberta de l’IVC Cinc elevat a cinc te el propòsit d’estimular la creació col·lectiva a la qual es presentaren 13 idees. De eixes propostes presentades a la convocatòria, i degut a l’interés i qualitat del material lliurat, es va decidir escollir 8 finalistes i no 5 com es va pensar en un principi a les bases. Roberto Garcia, director adjunt d’artes escèniques de l’IVC ha manifestat que aquest projecte "és una injecció de veritat, d’autenticitat amb res de previsible, tot un salt al buit".

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme