GRUPO PLAZA

un projecte del Grup de Teatre de la Universitat de València

‘De bèsties i bestioles’, teatre minimalista per a acostar-se al món animal

28/04/2023 - 

VALÈNCIA. ASSAIG, Grup de Teatre de la Universitat de València, obri la programació regular de l’Aula d’Arts Escèniques UV per als pròxims dos mesos amb l’estrena de l’obra ‘De bèsties i bestioles’, de Sara Acàmer i Pep Sanchis, els dies 3, 4 i 5 de maig a la Sala Matilde Salvador del Centre Cultural La Nau (19 hores). Segons explica el director artístic i coautor, Pep Sanchis, “els protagonistes de les històries són animals que ens són ben coneguts, formen part de les nostres vides i dels nostres paisatges més propers; i en aquesta obra són ells qui parlen i expliquen les seues experiències, pors i esperances”. “Ens hem atrevit a posar-los veu i a imaginar què deuen pensar d’eixes criatures tan estranyes que tot ho agafen, de tot s’apropien i tot ho transformen per al seu interés”, assenyalen els autors.

El nou muntatge d’ASSAIG donarà el tret d’eixida a la programació que es perllongarà fins al 15 de juny i que estarà dedicada íntegrament al teatre i la dansa universitaris. Totes les representacions començaran a les 19 hores, a la Matilde Salvador de La Nau, i les entrades es poden reservar amb antelació a les botigues de La Tenda o bé a la seua web. Cada entrada té un preu 2 euros.

En maig, el dia 10, es representarà la primera Mostra del Taller Permanent de Teatre amb l’adaptació col·lectiva de ‘La casa de Bernarda Alba’ de Federico García Lorca, ‘Bernarda i nosaltres’, amb direcció d’Eva Zapico, professora del taller. “Aquesta obra parla de dones tancades i l’hem utilitzada per a parlar dels nostres propis tancaments”, apunta. Els dies 17 i 18 serà el torn per a la segona Mostra de Teatre Universitari amb l’obra ‘Un fragment del casament dels petits burgesos’ de Bertold Brecht, dirigida pel professor Jorge Picó. I els dies 24, 25 i 26, el projecte teatral europeu Escena Erasmus UV estrenarà el seu últim espectacle que presentarà pròximament en el marc de la gira de ‘Les Europes Menudes’, una producció de la Universitat de València i l’Àrea de Cultura de la Diputació.

El 31 de maig i l’1 de juny, la Mostra del Taller Permanent de Dansa estarà dedicada al muntatge ‘Supernova i companyia’, amb coreografia i direcció del ballarí Toni Aparisi, professor del grup universitari. En juny, es representarà l’última Mostra, a càrrec del grup de majors de 55 anys, els dies 7, 8 i 9. Amb el títol ‘En el principi era el verb - Juan 1:1’ i direcció dels professors Tono Berti i Pura Marco, interpretaran textos de Shakespeare, Lope, Calderón, Dostoievski, Brecht, Brossa, Sinisterra, Mayorga i Pessoa. El Grup de Teatre Amics de la Nau Gran clourà la programació el dia 15 de juny amb ‘En el Olimpo de los Dioses’, escrita i dirigida per Clemente Carrasco. L’obra és una comèdia que narra històries divertides dels déus de l’Olimp a través d’una dotzena de quadres

Noticias relacionadas

CULTURA

Artes escénicas valencianas, los otros protagonistas

Por  - 

Tras la crisis provocada por la pandemia y la falta de concreción en las ayudas, el sector de la danza y las artes en movimiento trata de salir de ese impasse. La celebración de Dansa València supone una oportunidad para pulsar la opinión de técnicos, diseñadores o escenógrafos, los otros protagonistas de la danza  

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme