VALÈNCIA. Despertar els sentits de tota la família és el que persegueix el cicle Nadal a l'Escalante, que aquest desembre i gener s'instal·la al Teatre Principal. En aquesta cita nadalenca el Teatre Escalante, dependent de la Diputació de València, presenta dos espectacles imaginatius en els quals l'enginy i la fantasia ballen al ritme de la música en directe.
Com destaca la diputada de Teatres Glòria Tello, “el cicle Nadal a l’Escalante és ja tot un referent en l'oferta teatral d'aquestes dates, una oportunitat d'oci per a acostar el teatre a xiquets i xiquetes amb una programació de contrastada qualitat en la qual la diversió i l'aprenentatge van de la mà”.
Premi Nacional d'Arts Escèniques per a la Infància i la Joventut, la companyia Títeres Etcétera desembarcarà en València el 27, 28 i 29 de desembre amb Soñando el carnaval de los animales. A partir del Preludio a la siesta de un fauno de Debussy, i El carnaval de los animales de Camille Saint-Saëns, el muntatge, estrenat en 2004 en el Gran Teatre del Liceu de Barcelona, ofereix una desfilada musical en què coneixerem a una fauna molt extravagant de peixos i mars fascinants, dinosaures amb corbata, cignes ballarins o elefants bojos. Un espectacular i divertit festeig de titelles-animals que recreen escenes màgiques en quinze peces musicals embolicades per la fantasia i interpretades en directe per onze músics. Un concert envaït per l'humor i la poesia, per animals que sorgeixen de la mateixa música i un encadenament de sorpreses. Un muntatge per a xiquets i xiquetes a partir de 3 anys amb música per a somiar desperts. Amb més de trenta-tres anys de recorregut professional, Títeres Etcétera s'ha consolidat com una de les companyies més reconegudes en l'àmbit internacional per l'acurada cura dels elements plàstics que componen l'escena i per la innovació de les seues propostes.
I amb la música també com a protagonista, Nadal a l'Escalante donarà la benvinguda al nou any amb l'adaptació d'un dels clàssics de Defoe, Crusoe, que arribarà al Teatre Principal els dies 3 i 4 de gener. La història de Robinson Crusoe que la companyia Markeliñe ha actualitzat i revisat per al públic familiar bolca en l'escenari una metàfora de la vida, suggeridora, imaginativa i divertida, en la qual el nàufrag reneix i aprén a viure pels seus propis mitjans en una illa solitària. Amb una construcció escènica basada en la polivalència dels objectes, un potent treball actoral de teatre gestual i un perfecte equilibri entre la comèdia i la tendresa, la companyia, experta en adaptacions de clàssics, potència aquesta història amb la música en directe de Roberto Castro. Un treball reconegut aquest mateix any amb el Premi Feten 2020 a la Millor Música.