GRUPO PLAZA

CAMBRA AL PALAU

Dos ensembles de trompes i fagots protagonitzen una nova cita musical a l’Almodí

19/05/2023 - 

VALÈNCIA. El cicle Cambra al Palau, organitzat pel Palau de la Música i que es desenvolupa íntegrament a l’Almodí, viurà aquest dissabte, a les 19.30 hores, una nova cita protagonitzada per dos ensembles de professores i professors de vent metall i de fusta de l’Orquestra de València, en concret de trompes i de fagots. D’esta manera, en la primera meitat del concert, les  trompes interpretaran obres i arranjaments de Mozart, Tcherepnin, Blanquer i Turner, mentre que en la segona part, els fagots tocaran composicions de Bach i Mussorgski.

La presidenta del Palau, Gloria Tello, ha destacat que “és la primera vegada que ensembles del mateix instrument de seccions de l’Orquestra de València, pugen al mateix escenari per a interpretar música de cambra”, i este fet “seguix una de les premisses que vàrem establir per a desenvolupar este cicle, i que no és una altra que el nostre professorat tinguera diverses opcions i oportunitats per aprofundir en la música de cambra, tan necessària per al seu enriquiment artístic”, ha afegit Tello.

D’esta manera i en la primera part, les professores i professors de trompa Alfredo Cabo, Juan Ramón Gassó, Juan Pavía, Santiago Pla i Maria Rubio interpretaran l’obertura Les noces de Fígaro de Wolfgang Amadeus Mozart, en arranjaments de Kerry Turner, el poema tonal per a quintet La Casbah de Tetuán del mateix Turner, una selecció de les Sis peces per a quartet de Nikolai Tcherepnin i els Tres interludis per a trio del valencià Amando Blanquer.

En la segona part, els fagots Juan Enrique Sapiña, Ignacio Soler, Elena Pechuán i Miguel Ángel Pérez, amb el membre de la Banda Simfònica Municipal, Héctor Soler, tocaran la cantata Mein Gott, wie lang, ach lange? de Johann Sebastian Bach i els cèlebres Quadres d’una exposició de Modest Mussorgski, en arranjaments de J. C. Dassonville.

Per al director del Palau, Vicent Ros, estes nous programes del cicle de cambra “per les seues característiques i plantejament són molt necessaris per a la formació simfònica, i un pas avant en l'excel·lència que estem treballant per a la nostra Orquestra”.

La següent cita de Cambra al Palau serà dissabte 27 i estarà protagonitzada per la soprano Isabel Monar, el trompeta solista de l’Orquestra de València Javier Barberá i el pianista Carlos Apellániz, que interpretaran un programa entorn de les compositores i compositors valencians Sergio J. Mengod, Antonio Ferriz, Matilde Salvador, José R. Pascual Vilaplana, Andrés Valero-Castells, Vicente Asencio i Azael Tormo.

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme