GRUPO PLAZA

de  Xavier González-Costa

Edicions Bromera atorga el premi Teatre Infantil Xaro Vidal a 'Una caca de pessebre'

18/12/2018 - 

VALÈNCIA. (VP/EP). L'obra Una caca de pessebre, de Xavier González-Costa, és la guanyadora del Premi de Teatre Infantil Xaro Vidal 2018, dotat amb 3.000 euros i convocat per l'Ajuntament de Carcaixent amb la col·laboració d'Edicions Bromera, que publicarà el relat guanyador en la col·lecció Micalet Teatre. El consistori recupera així aquest certamen, que no es convocava des de l'any 2012, quan Paco Romeu va aconseguir el guardó amb l'obra L'extraordinària història del fantasma de Quim Quinqué.

Una caca de pessebre està protagonitzada per una xiqueta insolent i descarada que decideix muntar el pesebre perquè s'acosta el Nadal però que, en obrir la caixa on el guarda, troba una sorpresa molt desagradable. Es tracta d'un misteri que hauran de resoldre les pròpia figuritas amb l'ajuda de tot el públic i d'algun personatge inesperat que pot fer trontollar tots els principis dels lectors o espectadors, explica l'editorial Bromera.

L'obra -"amb un toc irreverent però alhora innocent", assenyalen- està formada per una trama de malentesos divertits i diàlegs hilarants, pensada i posada en escena perquè els més xicotets s'ho passen "d'allò més bé", però també perquè els majors "no deixen de riure". En definitiva, es tracta d'una obra de teatre familiar, asseguren.

González-Costa ha explicat que està molt feliç pel reconeixement que suposa el premi, ja que espera que "puga servir de trampolí per al que és l'aspiració de qualsevol autor de teatre: veure l'obra posada en escena".

Per part seua, la regidora de Cultura de Carcaixent, Desirée Palma, ha recordat que la recuperació d'aquest premi era un dels punts que portava l'actual equip de govern en el seu programa electoral: "Vam veure com la convocatòria del premi va desaparéixer de forma inexplicable, per això teníem clar que volíem recuperar-lo quan vam tindre l'oportunitat", ha asseverat.

La regidora també ha remarcat que el premi, juntament amb el Certamen de Teatre Amateur Ciutat de Carcaixent, és una manera de demostrar l'estima que la població assega pel teatre i tot el que representa.

Xavier González-Costa (Berga,1967) és un escriptor que ha cultivat tant la poesia com el teatre i la literatura infantil. Malgrat formar-se acadèmicament en ciències econòmiques, ha trobat la seua realització en les lletres i l'escena.

La seua trajectòria literària ha sigut reconeguda amb guardons com el premi de Poesia M. Josep Benet i Caparà, el premi dels Garrofes de Berga, el Certamen de Textos Teatrals Vila de Gràcia o el Premi Bambolina Teatre de Torredembarra. A més, ha escrit i representat desenes d'obres teatrals tant per a xiquets com per a adults.

El lliurament del guardó tindrà lloc el divendres 28 de desembre en el Teatre Don Enric de Carcaixent, amb un acte que comptarà amb l'actuació de l'humorista valencià Eugeni Alemany.

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme