GRUPO PLAZA

mercat de música i arts escèniques firab!

El Diluvi, Júlia o l'obra teatral 'Cuzco': l'art valencià recala en la fira professional de les Illes Balears

24/09/2018 - 

VALÈNCIA. Des d'aquest dijous i fins al diumenge 30 de setembre arriba una nova edició de FiraB!, el mercat professional de música i arts escèniques de les Illes Balears. Enguany, en destaca a més la presència d'artistes de la Comunitat Valenciana i la col·laboració entre ambdues, degut que la Generalitat col·labora amb el festival en la mobilitat dels seus artistes. Així, en arts escèniques, la companyia Wichita Co. representarà Cuzco i en música actuarà El Diluvi  i Júlia.

La quarta edició de Fira B! se celebra a Palma entre el 27 i el 30 de setembre i l'organitza la Conselleria de Cultura, Participació i Esports, a través de l'Institut d'Estudis Baleàrics, i amb la col·laboració de l'Institut Ramon Llull, el Consell de Mallorca i l'Ajuntament de Palma. Aquesta trobada té com a principals objectius "establir, consolidar i visibilitzar" el sector de la música i les arts escèniques a la comunitat; donar a conèixer les darreres i "més representatives" propostes dels artistes de les Illes Balears mitjançant una programació adreçada a programadors, artistes i públic en general.

En total, estan seleccionats en aquesta quarta edició 24 espectacles d'arts escèniques i 44 showcases de música, d'un total de 459 propostes rebudes; 202 d'arts escèniques -Illes Balears 74, Catalunya 44, País Valencià 28, resta de l'Estat 50, internacionals 6- i 257 de música -Illes Balears 149, Catalunya 67, País Valencià 11, resta de l'Estat 24 i internacionals 6.

D'altra banda, Fira B! es presenta com un espai de trobada per a professionals. En aquest sentit, l'organització espera l'assistència de més de 400 programadors, distribuïdors, gestors i altres professionals dels àmbits de la comunicació i de la cultura en general per tal de fomentar la promoció exterior dels artistes de les Illes, establir noves connexions entre els diferents col·lectius i provocar col·laboracions que vagin més enllà dels quatre dies que dura la trobada.

A més de totes les representacions i concerts, es duran a terme les Jornades Professionals amb dos grans eixos diferenciats: conferències i trobades, adreçades als agents culturals del sector de la música i les arts escèniques; i speedmeetings, trobades de curta durada entre els programadors i responsables d'espais assistents i els artistes interessats.

El menorquí Marco Mezquida i el guanyador d'un premi Goya Juan Gómez Chicuelo seran els artistes encarregats d'obrir la gala inaugural, el dijous 27 de setembre a les 22:00 hores, al Teatre Xesc Forteza de Palma. Mezquida i Chicuelo s'ajunten en aquest espectacle per a presentar el seu primer treball discogràfic, Conexión, un disc que neix fruit de la col·laboració entre el pianista menorquí, sempre a la recerca de nous reptes artístics, i el 'tocaor' de Cornellà, guitarrista de flamenc, que ha treballat amb Enrique Morente o Mayte Martín, entre d'altres. Un espectacle que els ha fet recórrer bona part d'Europa, Amèrica o el Japó, i que, ara, arriba a Palma, gràcies a Fira B!.

La cloenda de Fira B! serà el diumenge 30 de setembre a les 20:00 hores al Teatre Xesc Forteza amb l'espectacle Aüc-El so de les Esquerdes de la companyia Les Impuxibles, una creació de les germanes Clara i Ariadna Peya.

Cal destacar que tots els espectacles de música de FiraB! 2018 són gratuïts, tant els del Museu de Mallorca, com al Parc de la Mar i al Conservatori. Tots, llevat del concert inaugural de Marco Mezquida i Chicuelo que és de pagament i es poden adquirir les entrades al Teatre Xesc Forteza. Pel que fa als espectacles d'arts escèniques les entrades es podran aconseguir a través dels diferents teatres o espais on tenguin lloc les funcions. Els espectacles de carrer també són gratuïts.

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme

Acceso accionistas

 


Accionistas