GRUPO PLAZA

'Jazz als Barris i Pobles de València'

El Festival de Jazz s'acosta als barris amb la Sedajazz Kids Band i Arahí Latin Quintet

Les següents cites del festival seran dissabte 22 amb Joan Soler Quintet a la Casa Museu Blasco Ibáñez;  Valmuz en el poble El Palmar el 23 juliol,  Le Dancing Pepa Swing Band a la pèrgola del Parc Urbà de Malilla el 29 de juliol i Plena 79 Salsa Orchestra a la plaça de Patraix el 30 juliol

14/07/2023 - 

VALÈNCIA. Conclosos els concerts del XXVI Festival de Jazz de València, organitzat pel Palau de la Música en el Teatre Principal, este cap de setmana prosseguirà el cicle gratuït a l'aire lliure. El Jazz als Barris i Pobles de València enguany s'estendrà fins al 30 de juliol. Demà dissabte visitarà la plaça de la Reina la formació Sedajazz Kids Band i l'endemà, actuarà Arahí Latin Quintet al Parc Central. La Casa Museu Blasco Ibáñez, el poble del Palmar, el Parc Urbà de Malilla i la plaça de Patraix completen els barris i pobles que acolliran esta edició.

El director del Palau, Vicent Ros, ha convidat la ciutadania a assistir a este cicle i ha destacat que estos concerts “permeten que les veïnes i veïns de la ciutat puguen gaudir en els seus barris del millor jazz en clau valenciana, amb excel·lents músics i grups de la terra que presenten propostes de la mateixa qualitat que les que es van viure al Teatre Principal”. Els concerts d’este cicle són d’accés lliure fins a completar l’aforament, per ordre d’arribada i començaran a les 21.00 hores. Cal recordar que per motius de les característiques pròpies de la Casa Museu Blasco Ibáñez, cal reservar les entrades del concert de Joan Soler Quintet del 22 de juliol, a través de la web.

D’esta manera, demà dissabte, els veïns i veïnes que s’acosten a la plaça de la Reina podran gaudir del concert “Rumb a Nova Orleans” de la Sedajazz Kids Band, en el qual les xiquetes i xiquets profunditzaran en els estils germinals del jazz com el New Orleans, d’arrel africana i dominada per la improvisació simultània amb els vents, i el Dixieland, mescla de l'anterior i de la música europea. La proposta és viatjar en el temps cap als efervescents inicis del jazz, en una immersió en els bojos anys 20 plena d'optimisme i vitalitat que farà ballar a tots els que l'escolten.

L’endemà, diumenge, en el Parc Central, intervindrà Arahí Latin Quintet que es configura com un grup de cinc excel·lents músics que van col·laborant en diferents projectes i formats orquestrals. Comptant amb la gran veu d’Arahí Martínez, este ensemble format, a més, per Latino Blanco amb els saxos i flauta, Kontxi Lorente al piano, Eva Catalá a la bateria i percussió llatina i Lino Lores al Baby Bass, Guitarra i Tres Cubano, aconseguixen en els seus concerts transmetre al públic diferents colors instrumentals, i amplificar la capacitat de fusionar i adaptar-se als diferents estils i ritmes dins del gènere latin Jazz, amb una tirada especial cap a la música tradicional cubana, de Puerto Rico, de Mèxic… i del cançoner espanyol.

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme

Acceso accionistas

 


Accionistas