GRUPO PLAZA

El Govern de Sánchez també descarta una cessió permanent de la Dama d'Elx

5/11/2018 - 

VALÈNCIA (VP). El Govern de Pedro Sánchez, com ja havia fet el de Mariano Rajoy, ha descartat una cessió permanent de la Dama d'Elx a la localitat, en una resposta a una pregunta del senador de Compromís Carles Mulet, en la qual qüestiona si l'Executiu de Sánchez descarta la tornada permanent de la figura a Elx.

"La Dama d'Elx és un ben cultural que forma part de la identitat del Museu Arqueològic Nacional (MAN) i no es contempla la seua cessió permanent conforme a l'obligació del Govern de vetlar per les col·leccions de titularitat estatal", assegura.

El senador ja havia preguntat al Govern socialista el passat mes de juny quals eren les mesures que pensava adoptar sobre la tornada de la Dama d'Elx. En aquella ocasió, el Govern va explicar la normativa que regeix en la cessió d'una obra d'aquestes característiques però no va ser tan explícit respecte a una possible cessió permanent.

L'Executiu de Sánchez indica de nou ara que la Dama d'Elx és un ben del Patrimoni Històric Español, pertanyent a l'Administració de l'Estat, assignat a la col·lecció estable del Museu Arqueològic Nacional (MAN), de titularitat estatal adscrit al Ministeri de Cultura i Esport.

Per al senador Mulet, aquests arguments reiteren el que ja se sabia i "s'escuden" que la Dama està assignada a la col·lecció estable del Museu Arqueològic Nacional (MAN). "Ens tornem a plantejar per què per exemple, el MAN no pot tindre una seu a Elx, per què tot el patrimoni cultural d'Estat ha d'estar exposat en una única ciutat, per què no es plantegen modificar la normativa a la qual es remeten, si aquesta és injusta", pregunta.

Per al portaveu de Compromís, "la visió centralista del patrimoni comú és colpidora, com si únicament la ciutat de Madrid siga digna d'oferir com a reclam cultural i turístic patrimoni de tots i totes, obres totes d'altres parts del territori".


Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme

Acceso accionistas

 


Accionistas