GRUPO PLAZA

28 DE DESEMBRE

El II Cicle de Concerts Bankia d’Orquestres conclou amb L’Artesana de Catarroja

26/12/2019 - 

VALÈNCIA. El II Cicle de Concerts Bankia d’Orquestres de la Comunitat Valenciana, organitzat per Bankia, amb la col·laboració de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) i l’Institut Valencià de Cultura, es tancarà aquest dissabte 28 de desembre a l’auditori de la Societat Musical l’Artesana de Catarroja. El concert suposa el punt final a aquest cicle anual que ha tingut un total de dotze recitals d’orquestra al llarg del territori valencià.

El Cicle de Concerts Bankia d’Orquestres ha aconseguit acostar el potencial orquestral de les societats musicals als municipis valencians, amb l’objectiu de fomentar el creixement i la difusió de les formacions orquestrals.

A més, aquest cicle constitueix un fort suport financer per a totes les orquestres participants. Cada una ha rebut una ajuda econòmica de 1.500 euros per a l’organització dels seus concerts. En total, el cicle ha suposat una inversió de 21.000 euros per part de Bankia, emmarcats en el programa ‘Bankia Escolta València’, que l’entitat financera impulsa en el territori valencià per a donar suport al moviment associatiu musical en les tres províncies.

El II Cicle Bankia d’Orquestres es complementa a més amb el II Festival Bankia d’Orquestres de la Comunitat Valenciana, que va celebrar recentment els seus concerts a Llíria i Altea, i amb el IV Concurs Bankia d’Orquestres. La pròxima edició d’aquest concurs tindrà lloc els dies 1 i 2 de febrer de 2020 al Palau de les Arts de València.

El director corporatiu de la territorial de Bankia a València i Castelló, Jaime Casas, ha destacat que “una de les línies d’actuació de l’entitat implica impulsar la música a la Comunitat Valenciana i donar l’espenta que necessiten les societats musicals, perquè som conscients de la importància que té en la regió com a motor de desenvolupament personal i social i, sobretot, com a nexe d’unió entre províncies”.

“El moviment orquestral a la Comunitat Valenciana té cada vegada més força, en gran part gràcies a aquest cicle de concerts i totes les iniciatives impulsades des del programa ‘Bankia Escolta València’ per a fomentar el teixit orquestral en aquesta terra. Els resultats quant a qualitat artística i quantitat de formacions orquestrals són palpables, i això ens impulsa a continuar treballant en aquesta línia en futures edicions”, ha explicat Daniela González, presidenta de l’FSMCV.

Cicle d’orquestres

El concert d’aquest dissabte, amb l’actuació de l’Orquestra de la Societat Musical L’Artesana de Catarroja, serà el dotzé i l’encarregat de tancar el cicle d’una programació anual repleta de recitals de primer nivell.

El cicle va ser inaugurat per la Societat Musical de Segorbe i l’Orquestra del Casino Musical de Godella el passat 12 de maig, a què va seguir, el 18 i 25 de maig respectivament, l’Orquestra de l’Ateneu Musical de Cullera i l’Orquestra de la Societat Musical Instructiva Santa Cecília de Cullera. Al juny van actuar l’Orquestra de la Societat Musical La Paz de Sant Joan d’Alacant, l’Orquestra de l’Ateneu Musical i d’Ensenyament Banda Primitiva (Llíria).

En el mes de juliol va ser el torn de l’Orquestra de la Societat Musical La Primitiva Setabense i l’Orquestra de la Societat Musical La Primitiva de Rafelbunyol. A l’octubre, el de l’Orquestra de l’Ateneu Musical Schola Cantorum (la Vall d’Uixó); al novembre, l’Orquestra de la Societat Musical d’Alboraia, i al desembre el cicle ha finalitzat amb els concerts de l’Orquestra de la Unió Musical d’Alaquàs i el d’aquest dissabte amb l’Orquestra de la Societat Musical L’Artesana (Catarroja).

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme