GRUPO PLAZA

El jove dramaturg i director Adrián Novella guanya el Premi de Teatre Infantil Escalante 2019

10/09/2019 - 

VALÈNCIA. L'última edició del Premi de Teatre Infantil Escalante ha recalat en el dramaturg Adrián Novella per la seua obra La Pau, un text que parla sobre la guerra a través de la mirada d'una xiqueta que juga i imagina un món millor.

El jurat, presidit per Inmaculada Garín i compost per Toni Agustí, Jorge Picó i Inmaculada Sancho, ha acordat per unanimitat concedir el guardó a aquesta obra “per la seua temàtica actual i compromesa, generadora d'imatges suggeridores, que permeten una possible posada en escena contemporània i innovadora”. A més, ha destacat “el tractament dels xiquets com a éssers complets, amb capacitat de patir i d'entendre el sofriment dels altres”, així com “el ritme del diàleg i l'univers musical, ple de referents al voltant de David Bowie”.

El Premi de Teatre Infantil Escalante, que reconeix la millor obra inèdita de literatura dramàtica per a públic infantil en valencià, està dotat amb 5.000 euros i la publicació del text per l'editorial Bromera.

Com explica el jove director i dramaturg Adrián Novella (València, 1991), La Pau està protagonitzada per “una xiqueta que viu en una ciutat amb edificis sense parets i que emprén un viatge per a veure des de la distància els focs artificials que passen per la seua llar habitualment”. Una aventura que viurà al costat d'un dels seus joguets, un soldadet  de plàstic anomenat Comandant Tom “que l'ajudarà a superar les seues pors, a enfrontar-se als qui volen aprofitar-se d'ella i a creuar totes les ciutats amb cases sense parets, creuar el mar i arribar a La Pau”. Una obra que reflexiona sobre la guerra i les primeres paraules de la qual Novella va escriure a Madrid l’any passat, hores abans que acabara el termini de lliurament del concurs de teatre exprés que organitza l'Associació d'Autores i Autors de Teatre en el Saló del Llibre Teatral, “un text de quatre pàgines escrites a mà que no va guanyar però que em va servir de llavor per a crear aquesta obra”, explica l'autor.

Poc després, recorda Novella “van arribar els potents missatges de les cançons de David Bowie i les imatges de la guerra a Síria, els bombardejos en la franja de Gaza i la presentació del nou mur de la frontera de Mèxic amb els Estats Units del president Trump, que van donar cos a aquesta història”.

Adrián Novella, guanyador també del Premi de Teatre Infantil Escalante 2017 per la seua obra El xiquet que volia una falda escocesa, és titulat en Art Dramàtic per l'Escola Superior d'Art Dramàtic de València, postgraduat en Pedagogia Teatral per l'Institut del Teatre de Barcelona i Màster d'Estudis Teatrals de la Universitat Autònoma de Barcelona on es va especialitzar en la Teoria i Pràctica dels processos creatius. S'ha format també amb dramaturgs i directors com Itziar Pascual, Xavier Albertí, Paco Zarzoso o José Sanchis Sinisterra i ha treballat com ajudant de direcció d'Antonio Díaz Zamora, Vicente Genovés i Rafael Calatayud per a diferents entitats públiques. Entre les seues obres destaquen Marusxka. Comèdia russa sobre la nostra terreta (Premi de Teatre Micalet), Joc de xiquetes (Premi MAX del públic) i Los Tardones (Guanyadora del III Torneig de Dramatúrgia Valenciana). Gran part d'aquestes obres han sigut projectes que ha dirigit amb la seua companyia Bullanga. Novella és a demés un dels impulsors i coordinadors del projecte Habitem el Rialto de l'Institut Valencià de Cultura (IVC) i, actualment, prepara un nou text per a competir al Torneig de Dramatúrgia Catalana del Festival Temporada Alta de Girona.

Noticias relacionadas

propuestas hasta el 18 de abril

El Escalante busca proyectos para su próxima temporada

Por  - 

Se valorará positivamente a "aquellos que utilicen el valenciano como lengua vehicular, contemplen la paridad en sus equipos creativos y artísticos y se dirijan a un público específico con propuestas originales de captación de públicos y/o material didáctico"

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme

Acceso accionistas

 


Accionistas