GRUPO PLAZA

fins al 4 de març

El Micalet recupera l'Espill' de Jaume Roig per fer un reclam al paper de la dona durant la història

1/03/2018 - 

VALÈNCIA. La companyia valenciana de teatre CRIT -guanyadora del Premi Talento Joven Comunitat valenciana 2018- porta de nou als escenaris la versió teatralitzada de l’Espill de Jaume Roig, un dels clàssics del Segle d’Or protagonitzat pels actors Anna Marí i Daniel Tormo amb la direcció de Pep Sanchis.

En aquesta ocasió, les representacions al Micalet suposen una "celebració" per diferents aspectes: haver arribat a les dues-centes funcions d'un espectacle, la presentació de la tercera edició del text de l'espectacle (Ed. del Bullent) i el fet que s'exhibisca, en dates prèvies al Dia de la Dona, aquesta adaptació de l'Espill que reivindica la rebel·lia de moltes dones davant "les imposicions i marginacions patides al llarg de la història".

Espill, de Jaume Roig, está considerada com una de les peces més importants de la literatura medieval a València. L’adaptació d’Anna Marí a partir de l’original, ha donat veu i cos als diversos personatges que formen part de l’univers del narrador des de l’Edat Mitjana fins a l'actualitat. 

Per a Anna Marí, “el fet de trobar en la novel·la una bona quantitat de dones que es rebel·len contra les imposicions del protagonista ens obliga a rellegir des del punt de la igualtat aquest exemple de literatura misògina”. 

Les funcions se celebraren de l’1 al 4 de març al Teatre Micalet de València, dijous i divendres a les 20:30 hores i dissabte i diumenge a les 19:00 hores. Les entrades estan disponibles a través del seu portal web i a taquilla des d’una hora abans de les funcions. 

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme