GRUPO PLAZA

fins al 2 de octubre

El monestir de Sant Miquel dels Reis acull els espectacles de Russafa Escènica

El festival ‘Russafa Escènica’ es desenvolupa del 21 de setembre al 2 d’octubre i enguany té per lema Positiu, que juga amb el significat que ha adquirit aquesta paraula arran de la pandèmia.

25/09/2022 - 

VALÈNCIA. La Conselleria d’Educació, Cultura i Esport participa en el festival de tardor Russafa Escènica amb espectacles que es representen al monestir de Sant Miquel dels Reis i al Centre del Carme Cultura Contemporània (CCCC). El Centre del Carme serà escenari per a la jornada de reflexions sobre El text a les arts vives els dies 27 i 28 de setembre. A la capella de l’església del monestir de Sant Miquel dels Reis es representa Lux Radius, dirigit per Toni Aparisi, els dies 23 i 24 de setembre a les 20.30 hores i el diumenge 25 de setembre a les 12.30 hores i a les 20.30 hores. A més, el dia 23 de setembre se celebra una jornada de programadors nacionals i autonòmics que serveix de punt de trobada i d’intercanvi d’experiències. En concret, en l’activitat participaran 10 programadors i 14 creadors/companyies/artistes valencians. Durant la jornada, els programadors visiten totes les companyies valencianes i veuen les seues propostes escèniques.

L’Institut Valencià de Cultura (IVC) col·labora en una proposta pròpia de Russafa Escènica amb el suport de La Mutant i Espai LaGranja de l’IVC en un projecte que contribueix a la inserció laboral de joves que recentment han acabat la formació d’interpretació, dansa o circ. Aquesta peça, que es representarà a La Mutant el 30 de setembre i l’1 d’octubre, s’anomena La raya imperceptible de la aurora. L’elenc estarà format per set intèrprets que van ser seleccionats després d’haver realitzat el juliol passat a Espai LaGranja un curs taller de dues setmanes que va estar dirigit per Joaquín Collado. La directora general de Cultura i Patrimoni ha destacat aquesta iniciativa, l’objectiu de la qual és “generar xarxes, treball, indústria i fomentar la mobilitat dels artistes valencians, sent-ne, per tant, els artistes i les companyies valencians els majors beneficiats”.

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme