GRUPO PLAZA

14, 15, 16 i 17 d’abril 

El monestir de Sant Miquel dels Reis obri amb visites guiades en Setmana Santa

11/04/2022 - 

VALÈNCIA. El monestir de Sant Miquel dels Reis romandrà obert amb visites guiades i gratuïtes durant les vacances de Setmana Santa, concretament els dies 14, 15, 16 i 17 d’abril. Dilluns, 18 d’abril, estarà tancat.  Es requereix inscripció prèvia en el telèfon 96 3874002. Les visites es faran en valencià i castellà en tres torns al dia a les 12 hores i les 13 hores. 

El recorregut s’inicia en la façana de l’església de Sant Miquel i continua pel claustre sud, passant per l’escala imperial, la cripta on descansen les restes mortals de la virreina Germana de Foix i el cor de l’església dessacralitzada, on s’exhibeix la instal·lació artística ‘Una conversació’, 1997, de Carmen Calvo. 

El monestir és d’estil renaixentista i va ser encarregat per Germana de Foix i el duc de Calàbria, Ferran d’Aragó, en 1546. Monestir de clergues, residència de nobles, presó, magatzem de collites, col·legi... han sigut els usos que s’han donat a l’edifici fins que l’any 2000 va esdevindre la seu de la Biblioteca Valenciana Nicolau Primitiu. 

A la seu de la Biblioteca Valenciana es custodien els fons bibliogràfics d’obres editades o produïdes a la Comunitat Valenciana, d’autors valencians o que estiguen relacionades amb la cultura i la llengua valencianes. Als depòsits d’aquesta seu es custodien més d’un milió i mig de documents. Els llegats i les donacions conformen el gros dels fons, que es complementen amb la compra d’altres materials i amb els ingressos del depòsit legal. 

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email