GRUPO PLAZA

en commemoració del centenari del seu naixement

El Palau de la Música i el pianista Arcadi Volodos reten homenatge a Alicia de Larrocha

4/03/2023 - 

VALÈNCIA. El Palau de la Música i el pianista Arcadi Volodos, reten homenatge a Alicia de Larrocha, en commemoració del centenari del seu naixement. Es tracta d’un recital d’abonament de l’auditori valencià, que tindrà lloc a l’Auditori de Les Arts, el pròxim dilluns 6 de març, a les 19.30 hores i que està format per dos obres de Frederic Mompou i de diversos estudis, preludis, poemes, danses i sonates d’Alexander Skriabin.

La presidenta del Palau, Gloria Tello, ha valorat el fet que “estem molt satisfets per portar a València el millor pianisme internacional, ja que en poc més d’una setmana,  les nostres abonades i abonats estan gaudint de dos dels millors pianistes del món, Sokolov i ara Arcadi Volodos”. Tello ha destacat respecte a l’homenatge que “l’inoblidable Alicia de Larrocha va tocar en nombroses ocasions en la nostra programació, amb huit memorables visites que encara són molt recordades”. En este sentit, el director del Palau, Vicent Ros, ha afegit que “no podíem deixar d’unir-nos a l’efemèride del centenari del seu naixement i de la millor manera possible, amb un sentit recital d’eixe extraordinari concertista que és Volodos”.

Foto: EVA RIPOLL

D’esta manera, el públic podrà escoltar de Frederic Mompou les “Escenes d’infants”, una obra de joventut i de gran delicadesa i “Música callada”, considerada com un dels cims de la música per a piano del repertori espanyol. La segona part la constituïxen diversos estudis, preludis, poemes, danses i sonates de Skriabin, amb 13 peces que segons l’autor del programa, César Rus, es poden dividir en dos parts: les primeres set peces pertanyen al període postromàntic de l’autor, mentre que les altres s’endinsen en el període final de la seua obra caracteritzat per un expressionisme marcat. 

Arcadi Volodos va començar els estudis al Conservatori de Sant Petersburg abans de fer estudis avançats en el Conservatori de Moscou, i a París i Madrid. Des que va fer el debut a Nova York el 1996, ha treballat amb les filharmòniques de Berlín, Israel, Londres, Nova York i Munic, Reial Orquestra del Concertgebouw, Dresden Staatskapelle, Orquestra de París, Gewandhausorchester de Leipzig, Tonhalle de Zuric i les simfòniques de Boston i Chicago, i ha col·laborat amb directors com Myung-Whun Chung, L. Maazel, V. Gergiev, J. Levine, Z. Mehta, S. Ozawa, J. P. Saraste, P. Järvi, C. Eschenbach, S. Bychkov i R. Chailly. El seu repertori en recital inclou obres de Schubert, Schumann, Brahms, Beethoven, Liszt, Rakhmàninov, Skriabin, Prokófiev i Ravel junt amb peces de Mompou, Lecuona i Falla.

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme

Acceso accionistas

 


Accionistas