GRUPO PLAZA

este dijous

El Palau de la Música recorda al cantant Jorge Sepúlveda amb una taula redona

20/09/2022 - 

VALÈNCIA. El Palau de la Música ha programat per a este dijous 22 de setembre una taula redona a l’Almodí, per a recordar la figura musical i humana del cantant valencià Jorge Sepúlveda, nom artístic de Luis Sancho Monleón, una de les veus més conegudes de la dècada dels anys 40 i 50. La regidora de Cultura i presidenta del Palau, Gloria Tello, presidirà este acte que començarà a les 19.30 hores, i en el qual intervindran el periodista cultural i biògraf Carlos Arévalo, el periodista Alfons Cervera i el musicòleg i crític musical, Justo Romero. Presentarà i moderarà la periodista Laura Ballester.

Tello ha convidat a la ciutadania a assistir a esta taula redona que “puc avançar serà fascinant perquè el públic podrà recordar i redescobrir al gran cantant valencià que va ser Jorge Sepúlveda, però també servirà per a reivindicar la memòria de Luís Sancho Monleón, que va ser un republicà represaliat, defensor de l’Espanya avançada en l’època del blanc i negre”.

La regidora de Cultura ha recordat que l’Ajuntament de València retolarà un carrer amb el nom del músic valencià, al barri de Malilla, i que el mateix dijous la Comissió Informativa de Benestar i Drets Socials, Educació, Cultura i Esports, aprovarà la proposta de retolar l’esmentada via pública que, fins al moment, era un carrer en projecte. L’entrada és gratuïta, prèvia reserva.

Jorge Sepúlveda va ser un dels cantants més coneguts i populars de la dècada dels 40 i 50. El que no és tan conegut és que va nàixer el 1917 a la plaça de les Escoles Pies i que el seu vertader nom era Luis Sancho Monleón. Ferit en una mà durant la Guerra Civil, va provar sort en el món de cançó i acabà per convertir-se'n en un dels més populars i estimats cantants de boleros, cobles i pasdobles, visitant habitualment la València dels 50 i aconseguint gran fama tant a Espanya com a l’estranger.

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme