GRUPO PLAZA

AMB L’ORQUESTRA DE VALÈNCIA 

El pianista austríac Rudolf Buchbinder interpreta al Principal el jazzístic concert de Gershwin

22/03/2023 - 

VALÈNCIA. El pianista austríac Rudolf Buchbinder torna a l’abonament del Palau de la Música, per a interpretar amb l’Orquestra de València el Concert per a piano en fa major de George Gershwin. La cita serà aquest dijous al Teatre Principal, a les 19.30 hores, dins d’un programa que serà dirigit pel director hongarés Gergely Madaras, i en el qual també es podrà escoltar “Voile, per a 20 cordes” de Iannis Xenakis i la Simfonia en re menor de César Franck.

D’esta manera, Buchbinder interpretarà el Concert per a piano en fa major del compositor nord-americà Georg Gershwin, estrenat a Nova York el 1925 i interpretat pel mateix compositor. Consta de tres moviments influenciats pel jazz, en els quals es poden apreciar elements com el blues o el ragtime. El director del Palau, Vicent Ros ha destacat que amb el concertista austríac “completem la millor terna de grans pianistes internacionals que es poden programar en l’actualitat, i que pocs auditoris poden tenir a gala oferir a les seues abonades i abonats”. En este sentit, Ros ha recordat que en esta temporada s’ha pogut escoltar a Maria João Pires, Paul Lewis, Grigori Sokolov, Arcadi Volodos, Josu de Solaun i Varvara.

El programa s’iniciarà amb la primera interpretació per part de l’Orquestra de València de l’obra “Voile, per a 20 cordes” de Iannis Xenakis, i conclourà amb la Simfonia en re menor de César Franck, la seua única simfonia, que va ser estrenada a París el 1889 i que se situa dins del moviment de renovació simfònica francesa.

Gergely Madaras és en l’actualitat director titular de la Filharmònica Reial de Lieja a Bèlgica. Ha estat al capdavant entre altres de formacions com la Philharmonia Orchestra, Simfònica de la BBC i Hallé, filharmòniques de la BBC, Radio France, la Scala i orquestres Nacional de Lió, de la Ràdio Hongaresa i del Maggio Musicale Fiorentino, de Cambra d'Escòcia i Munic, filharmòniques nacionals de Copenhaguen, Oslo, Bergen i Luxemburg, i l'Acadèmia de Música Antiga. La present temporada inclou el debut amb la Filharmònica de Londres.

Rudolf Buchbinder és tot un referent com a intèrpret d’obres de Beethoven, tocant les 32 sonates per a piano més de 60 vegades a tot el món, sent el primer pianista a tocar-les totes al Festival de Salzburg el 2014. El Musikverein de Viena li va programar, per primera vegada en la seua història, per a interpretar la integral dels concerts per a piano del geni alemany. Va estar acompanyat per la Gewandhaus de Leipzig amb Nelsons, la Filharmònica de Viena amb Muti, i la Simfònica de la Ràdio Baviera, la Filharmònica de Munic i Staatskapelle Dresden amb Jansons, Gergiev i Thielemann, respectivament. La seua col·lecció de música privada inclou 39 edicions completes de les sonates per a piano de Beethoven i un extens arxiu de primeres impressions, edicions originals i còpies manuscrites per a piano de concerts per a piano de Brahms.

La presidenta del Palau, Gloria Tello, ha destacat respecte a Buchbinder que “en esta temporada en la qual estem gaudint de les i els millors pianistes del món, no podia faltar este concertista tan volgut i demandat pel nostre públic, que sempre ha apreciat la seua tècnica, presència escènica i eixa manera tan característica d’interpretar les partitures, ja que no en va és considerat l’hereu de la gran escola de piano vienesa”. Cal recordar que Buchbinder va ser alumne de Bruno Seidlhofer, que al seu torn va ser mestre d’unes altres llegendes com Friedrich Gulda o d’Alfred Brendel.

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme