GRUPO PLAZA

a les drassanes

El pintor valencià Vicent Marco veu saldat el "deute històric" d'exposar en una sala municipal

5/07/2017 - 

VALÈNCIA. L'exposició 'Realitat imaginada' del pintor valencià Vicent Marco s'ha presentat al museu de les Drassanes i es podrà visitar fins al mes de setembre. La regidora de Cultura, Gloria Tello, ha sigut l'encarregada de presentar aquestes 80 obres del pintor que malgrat ser valencià i la seua llarga, prolífica i reconeguda trajectòria artística, mai fins ara havia exposat en una sala municipal. Tello ha expressat la seua satisfacció per saldar este "deute històric" amb l'artista de l’Alcúdia, i d'haver-ho fet, a més, a través de la convocatòria d'un concurs públic al qual va concórrer el projecte expositiu de Vicent Marco. 

"'Realitat imaginada', comisariada per Aristides Rosell, és per a mi una exposició especial per dos qüestions. La primera és perquè Vicent Marco, malgrat ser un artista valencià, de l’Alcúdia concretament, mai havia exposat en una sala municipal, i per tant, d'alguna manera estem saldant un deute històric, i d'altra banda, és especial també perquè eixe deute de programar Vicent Marco el saldem des de l'objectivitat d'un concurs públic", ha assenyalat Gloria Tello. 

Vicent Marco ha afirmat que "l'art és l'experiència de la mirada" i ha qualificat els quadres com a "objectes educatius". Per la seua banda, el comissari de l'exposició, Aristides Rosell, ha assenyalat que Marco, després de quasi 45 anys d'una trajectòria artística que va iniciar en l'hiperrealisme, "transita ara dins d'un nou corrent que podríem anomenar 'realisme imaginari'".

Mitjançant una convocatòria pública 

"Vam fer una convocatòria de projectes expositius per a les sales municipals, i este projecte que hui presentem va nàixer d'eixa convocatòria, la qual cosa té més mèrit encara. És una exposició molt impactant que mereix que la gent hi vinga, s’hi acoste, la conega i la gaudisca, perquè té una qualitat excepcional. Són més de 80 obres que ens acompanyaran des de hui fins al mes de setembre i que no deixaran indiferent a ningú per la reflexió que provoquen", ha assegurat Gloria Tello en les Drassanes, on ha defensat els valors de "l'objectivitat i la participació" a l'hora de seleccionar els artistes que exposen als museus municipals i també que "la cultura ha de ser accessible a la ciutadania". La regidora  ha afirmat que esta exposició "ens trasllada i ens introduïx en un viatge reflexiu", i ha elogiat l’"exigència tècnica extrema, la perfecció figurativa i el detallisme admirable en l'obra de Vicent Marco".

 

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme

Acceso accionistas

 


Accionistas