GRUPO PLAZA

projecte Mural Sonor

El Principal reivindica la música valenciana amb Tardor, May Ibáñez o No Falla

13/04/2022 - 

VALÈNCIA. El Teatre Principal de València acollirà els pròxims 13, 14 i 15 de maig, a les 20.00 hores, els tres concerts del Mural Sonor que reivindiquen la música valenciana dels últims anys: Carrer, Veta i Pell. Mural Sonor és el projecte creat per Acció Cultural del País Valencià per a celebrar el seu 50é aniversari, la reunió de veus actuals que canten en valencià, conformant un llegat musical que rendeix tribut a qui va obrir el camí i, alhora, desperta la fam de música de noves generacions. Mural Sonor constitueix així un repàs total a la música feta en valencià, des de l’inici fins a l’actualitat, amb més de cinquanta cançons dividides en tres espectacles agrupats per estils.

El divendres 13 de maig a les 20.00 hores tindrà lloc la primera de les propostes del Mural Sonor, Carrer, amb la banda No Falla, que ens mostrarà tot un calidoscopi de ritmes i sons amb els grans referents de la música festiva que ens van fer vibrar a places i carrers, d’Obrint Pas a Sva-ters. El grup està format per alguns dels músics més coneguts de l’escena actual: Bárbara López, de Mafalda; Anna Millo, de The Dance Crashers; Clara Calvo, de Candela Roots; Pau Camps i Josep Bolu, de Smoking Souls; Jota Terranegra, de Funkiwis; Andreu Ferre i Joan Mayor, d’El Diluvi; Lucía Bisquert, de Sedajazz; Nina Dinamita i La Swing Milicia, i Tània Camacho de Freak Fandango Orchestra. S’hi uneixen Sam Ferrer i David Payà com a productor i arranjador, i una llarga llista de col·laboracions.

El dissabte 14 de maig a les 20.00 hores serà el torn del pop-rock amb Veta, el segon dels espectacles de Mural Sonor, en aquest cas conduït pels músics del grup Tardor i amb la veu de May Ibáñez, cantant de la banda de country Badlands. La banda arranjarà temes emblemàtics de les últimes dècades, alguns dels quals són joies estranyes per al gran públic, i les versions seran interpretades amb la col·laboració d’artistes de l’escena actual.

Per últim, el diumenge 15 de maig serà el torn de Pell, la tercera proposta d’espectacle de Mural Sonor, amb Borja Penalba i Mireia Vives com a guies en aquest viatge pel temps, que va de Raimon i Ovidi a Clara Andrés, el qual també recupera les veus que van mantindre la flama durant els anys setanta i huitanta. Una trentena de noms entre intèrprets i interpretats, acompanyats d’una banda formada pels dos conductors del disc, a més de Lucía Zambudio a la guitarra, Edu Olmedo a la bateria, Tere Núñez amb el baix i Vicent Colonques amb els teclats.

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme

Acceso accionistas

 


Accionistas