GRUPO PLAZA

seleccionats entre 61 propostes

El Rialto presenta les lectures dramatitzades del Laboratori Ínsula Dramataria Josep Lluís Sirera

21/11/2023 - 

VALÈNCIA. El Teatre Rialto acull esta setmana les lectures dramatitzades del VI Laboratori de Dramatúrgia Ínsula Dramataria Josep Lluís Sirera, organitzat per l’Institut Valencià de Cultura (IVC), que compta enguany amb textos d’Arantxa Cortés, Mertxe Aguilar, Manu Valls i Borja López Collado.

Estos quatre autors han sigut seleccionats entre 61 propostes enviades a la convocatòria del Laboratori per a 2023, la qual cosa suposa un rècord de participació respecte d’anys anteriors.

L’objectiu d’esta iniciativa és estimular l’escriptura teatral i potenciar la dramatúrgia viva dels nostres autors dramàtics. El laboratori consistix en un procés de creació de textos en el qual els creadors seleccionats cada any fan reunions conjuntes i establixen contacte amb altres professionals escènics.

En l’edició de 2023, els quatre autors participants han comptat amb la coordinació del prestigiós dramaturg valencià Paco Zarzoso, així com la tutoria externa de José Sanchís Sinisterra.

El 22 i 23 de novembre es duran a terme les lectures del text ‘El negro’ de Manu Valls, amb els intèrprets Marina Alegre, Marta Chiner, Juan Carlos Garés, Vicent Pastor, Miguel Seguí i Lamine Thior.

Els dies 25 i 26 de novembre serà el torn del text ‘La fe’, d’Arantxa Cortés, dirigit per l’autora i Tomàs Verdú i interpretat per Lucía Gea, Lia Herbor, Paula Martínez, Arantxa Pastor i Francesc Romeu Ferrer.

‘Èdip-X’, de Borja López Collado, es podrà veure el 29 i 30 de novembre i estarà interpretat per Maria Almudéver, Álvaro Báguena, Sergio Caballero, Estela Martínez, Carla Pascual i Raúl Ferrando.

Finalment, els dies 2 i 3 de desembre es durà a terme la lectura del text de Mertxe Aguilar ‘Finisterra’, interpretat per Arianne Algarra, Wanda Bellanza, Mafalda Bellido, Laura Giner, Pau Gregori, Isabel Requena, Jorge Valle, José Zamit i Paco Zarzoso.

L’IVC publica, a més, les obres dels autors del Laboratori de Dramatúrgia Insula Dramataria Josep Lluís Sirera, publicacions que estan disponibles en la llibreria LLIG de la Generalitat, així com en altres llibreries especialitzades.

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme

Acceso accionistas

 


Accionistas