GRUPO PLAZA

Arxiu Valencià del Disseny

El sector empresarial debat sobre el llegat documental i les polítiques de disseny

28/11/2022 - 

VALÈNCIA. L’Arxiu Valencià del Disseny ha organitzat dos webinars aquesta setmana que tractaran de reflexionar, juntament amb les empreses valencianes, sobre la posada en valor i la conservació del llegat documental (30 de novembre), així com les polítiques de disseny (2 de desembre). Les jornades seran online amb inscripció gratuïta prèvia.

El primer seminari en línia, moderat pel professor Manuel Martínez Torán, director de la Càtedra d’Artesania de la Universitat Politècnica de València (UPV), porta per títol ‘Posada en valor i conservació del llegat documental en empreses de disseny’, i comptarà amb ponents com ara Andrés Alfaro Hofmann (Col·lecció Alfaro Hofmann); María José Badena, de l’Associació d’Arxivers Valencians (AAV); José Juan Pons García, del Consell d’Administració de POINT; José Miguel Martínez-Medina, director general de l’empresa mobiliària Martínez-Medina; Wustavo Quiroga, de la Fundación IDA (Argentina); Vicente Gimeno, gerent de La Cerámica Valenciana; i Alejandra Gandía-Blasco, subdirectora creativa i de comunicació de Gandía-Blasco.

Tots ells tractaran d’exposar exemples de bones pràctiques entorn de la posada en valor i la conservació documental, una tasca que esdevé, hui per hui, ineludible en qualsevol empresa de disseny. Per tant, seran essencials els punts de vista tant del sector empresarial com del col·leccionisme privat per tal de debatre, tot seguit, sobre la importància del patrimoni generat per les empreses al llarg de la seua trajectòria, els problemes que planteja la seua conservació i quines són les perspectives de futur més urgents perquè tot aquest llegat no desaparega.

Polítiques del disseny

El dissenyador valencià Kike Correcher moderarà el segon dels webinars (divendres, 2 de desembre, 10:30 hores) que girarà entorn de les conclusions extretes del passat congrés sobre les polítiques internacionals de disseny, celebrat en el marc de la World Design Capital Valencia 2022 aquest mes de novembre.

Correcher estarà acompanyat, entre d’altres experts i expertes, per Gabriel Songel, de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria de Telecomunicació (ETSIT-UPV); Xavier Giner, professor de l’EASD València i codirector de l’Arxiu Valencià del Disseny; María Navarro, gerent de l’Associació de Dissenyadors de la Comunitat Valenciana (ADCV); Pepe Cosín, degà del Col·legi de Dissenyadors d’Interior de la Comunitat Valenciana (CDICV); Javier Pastor, de l’empresa mobiliària Expormim; i Soledad Berbegal, consellera i directora de marca d’ACTIU.

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme

Acceso accionistas

 


Accionistas