GRUPO PLAZA

UN TANCAMENT INESPERAT I EVENTUAL

El teatre Escalante tanca per "deficiències estructurals" i ja busca espai per a la present temporada

Una "solució" que és "molt dràstica i suposa un colp especialment dur", segons la delegada de teatres de la Diputació de València

5/10/2016 - 

VALÈNCIA (EP/VP). El teatre Escalante de la Diputació de València va a tancar les portes per a fer les obres necessàries després de detectar-se "deficiències estructurals", segons ha anunciat la corporació provincial i la pròpia sala, que han afegit que ara mateix es treballa "a contrarellotge" per a trobar algun espai alternatiu on començar la temporada.

Les dues entitats expliquen, en un comunicat conjunt, que este dimecres se'ls ha lliurat un informe de l'arquitecte de la Diputació, que conclou que "no deu utilitzar-se el pati de butaques i les grades del teatre Escalante fins que no es realitze la reparació estructural necessària".

L'anàlisi advertix, a més, que s'han de sanejar, com a mínim, les dues primeres bigues situades sobre el pati de butaques en la banda dret des del fons de la sala. També resulta necessari apuntalar la llosa de la zona de grades, a les proximitats del pilar fissurat.

Alhora, s'insta redactar un projecte d'intervenció estructural per a actuar conjuntament sobre les lloses, bigues i pilars de ciment armat de les cobertes del pati de butaques i de les grades, fent les tastos i assajos necessaris per a determinar l'abast de la intervenció.

"L'informe -subratllen- deixa patent que el deteriorament és producte d'anys de deixadesa, per part dels qui eren responsables, de la a causa de de manteniment i conservació del bé immoble on s'ubica el teatre Escalante: és un problema estructural, que només s'ha detectat amb l'arribada d'un nou equip de govern i d'un nou director del centre".

En esta situació "i a solament 12 dies d'estrenar la producció de 'Les Aventures de T. Sawyer', prevista el 17 d'octubre, i amb la temporada teatral tancada, i davant de la inexistència d'alternatives que garantisquen la seguretat per al públic del teatre Escalante, ens veiem obligats a tancar la sala per a portar a terme les obres necessàries", anuncien.

Els responsables reconeixen que "la solució que ens veiem abocats és molt dràstica i suposa un cop especialment dur per a la Delegació de Teatres que encapçala la Diputada Provincial Rosa Pérez Garijo i per al nou director del teatre Escalante, Josep Policarpo, tot i que també és una molt mala notícia per a les companyies i per al sector valencià de les arts escèniques; però a diferència dels anteriors gestors, posem la seguretat i la integritat dels xiquets i les xiquetes en primer pla".

En este sentit, ressalten que es treballa "a contrarellotge en la investigació altres espais, per a poder iniciar la temporada del Teatro Escalante en condicions òptimes en la data prevista".

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email