GRUPO PLAZA

Del 21 al 24 de setembre

El Teatre Micalet commemora la figura de Joan Fuster amb el recital 'Paraules en carn viva'

15/09/2022 - 

VALÈNCIA (EP). Amb motiu del I Centenari de Joan Fuster i Ortells (Sueca 1922 – 1992), tant el govern valencià com altres iniciatives públiques i privades han volgut i volen commemorar la figura del gran intel·lectual i de referent moral i espiritual de la nostra literatura. El Teatre Micalet s’ha sumat a aquesta tendència amb el cicle Fuster. L’obra Bomba va, Bomba ve, Joan Fuster va encetar el cicle i la temporada, reobrint l’atemptat terrorista que va sofrir Fuster l’11 de setembre de 1981. Aquesta serà representada per últim cop el dia 16 de setembre a les 20 hores. Dins de la programació del cicle Fuster hi serà la segona i última activitat: Paraules en Carn Viva, una lectura dramatitzada a partir dels textos i poemes de Joan Fuster que tindrà lloc del 21 al 23 de setembre a les 20 hores i el dissabte 24 de setembre, a les 19 hores.  

L'espectacle–recital, amb una selecció de material i una dramatúrgia de Manuel Molins, està interpretat pel gran actor català Enric Majó, la magnífica actriu valenciana Rosana Pastor i pel mateix dramaturg, assagista i director teatral Manuel Molins, acompanyats al piano pel pianista valencià Arcadi Valiente. Les seues interpretacions dibuixen i mostren davant el públic un Fuster múltiple i variat representant així la seua veu, des dels aforismes penetrants, a pàgines de la seua prosa o una selecció dels poemes pel fet que Fuster també va ser un poeta notable. 

Foto: TEATRE MICALET

Les músiques s’adeqüen a l’evolució del mateix gust o orella musical del personatge, ja que, durant els anys quaranta i cinquanta, Fuster havia d’escoltar la música, bàsicament popular, de la ràdio franquista. Després, amb l’aparició dels tocadiscos, ja va poder escoltar una música que li agradava més o l’acompanyava millor (Bach, Mozart...). Per això, en els acompanyaments musicals, també s’hi té en compte aquest recorregut. La intenció n’és divulgar i fer present davant la majoria de públics possibles la veu d’un dels homes fonamentals per a la llengua i cultura del segle XX i de tots els segles. Fer que un centenari com aquest no quede reduït a l’àmbit acadèmic o dels lletraferits. 

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme