Este sitio web hace uso de cookies con la finalidad de recopilar datos estadísticos anónimos de uso de la web, así como la mejora del funcionamiento y personalización de la experiencia de navegación del usuario. Política de Cookies Aceptar

GRUPO PLAZA

tribuna libre / OPINIÓN

Els horaris, sí importen

Des que  fa uns dies sembla que el CNMC ha mostrat interés per la  situació de la normativa autonòmica valenciana sobre la regulació dels  horaris i el mercat comercial

16/06/2016 - 

VALÈNCIA. Qué es el CNMC, (comissió nacional dels mercats i la competència) si  mireu al seu web es el resultat històric  de la suma de CMT + CNE + CRFA  + CNC + CNSP = CNMC. És la suma d'entitats que es dedicaven a  garantitzar la lliure competència (tots en igualtat de condicions) i  regulaven tots els mercats i sectors productius de la economia espanyola  per a protegir els consumidors.  És la suma d'organismes públics amb personalitat jurídica pròpia. És  independent del Govern, però estan sotmesos al control parlamentari.  Comença a treballar el 7 d'octubre de 2013.  

L'inici fou el Tribunal de Defensa de la Competència, en 1992; en  aquella època s'adapta a les normes europees. El 1995 apareix el CNE  (Comissión Nacional d'Energia. El 1996 apareix CMT (Comissió Mercat de  Telecomunicacions). En 2010 apareixen les agències postals, de la  indústria audiovisal i del transport ferroviari. De tots són coneguts  els efectes que ha tingut en l'increment de preus i en el favoriment  dels interessos de les multinacionals, les accions i propostes i  consentiments en tots els sectors esmentats.  

Què hem de dir quan l'argument de la llibertat s'usa contra els drets  dels pobles i en el seu propi prejudici.  Què ha passat amb les regulacions pròpies i les normatives autonòmiques  que des de tots els temps nivellaven les diferències entre els poderosos  i els oprimits. Servien perqué els poderosos no abusaren dels febles. No  sabeu que qui no defén els drets dels pobres i humils, reforça els seus  propis i els interessos individuals dels forts.  Quin interés s'amaga en la llibertat d'horaris, no sabeu que és igual  als diners i a la seua fluctuació especuladora.  On van els diners, si sols s'usen per a atresorar-los i no hi ha una  justa reinversió en el cicle natural més pròxim i productiu. On  viatjaran els nostres estalvis i esforços.  

Sí sabem, que es la riquesa social, sí sabem que és altra cosa. La  distribució d'ella, sí, és el vertader interés general i pel bé comú.  Les majories desinformades són el caliu de la demagogia i l'engany més  punyent.  L'arma dels grans són la ceguesa de la majoria, que emmirallada per la  vanitat que s'els ofereix oblida el que s'amaga darrere de futures  promeses que mai no s'han complit.  El futur de totes i tots est'a en el just criteri del present. Sense un  present sòlid, no tindrem cap certesa futura. Les promeses dels grans són els somnis dels corruptes.  

Qui escolta la veu dels qui treballen per l'almoina de l'egoïsme i la  concentració de més poder, no està mirant pel futur de totes i tots. Els  grans sols busquen la desaparició i la anihilació de la competència.  

La CNMC , és un macroregulador multisectorial, que ara ja està  qüestionat per no haver estat un model asentat a Europa ni al sí de la  OCDE i per haver produit la desaparició d'organismes independents i de  prestigi reconegut com la CNC (Comissión Nacional de la Competència),  que ara ja no estan. Però està formada per més de 500 alts funcionaris  el 75 % titolats universitaris i que vetlen per nosaltres, i que estan  molt vigilants. Posen sancions mínimes als grans grups de pressió i els  obrin a la seua disposició i penitència el "Programa de clemència". Així per  tal de bonificar la seua bona disposició a col.laborar, fins i tot fent-ho "sols   verbalment", amb minoracions del 50% fins al 20 % ens les minses sancions  que es puguen resoldre. Igualet que per al comú dels mortals.  

Veieu ara el que és important. Quin model econòmic voleu triar, per a  qui és la seguretat jurídica, que alguns esgrimen. On estan els qui ara  deurien fer pinya en favor del nostre model estable, rigorós i  evolucionat al llarg de tants anys de treball i esforç.  

Tota la informació la podeu mirar en www.cnmc.es i en wikipedia. Ara la  veritat qui la vol llegir i escoltar.  

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email