GRUPO PLAZA

espectacles "d'èxit"

Els muntatges mallorquins  'Smiley' i 'La classe' s'estrenen al Teatre Micalet

30/01/2019 - 

VALÈNCIA. (VP/EP). El Teatre Micalet posarà en cartell dos espectacles mallorquins "d'èxit": Smiley, que estrenarà aquest dijous, i La classe, que es podrà veure a partir del pròxim 7 de febrer.

Smiley, escrita per Guillem Clua i dirigida per Joan M. Albinyana, és un treball de la companyia balear El Somni Produccions. Amb uns diàlegs "brillants, plens d'ironia i uns personatges entranyables", l'obra conta una història d'amor "fresca i natural" entre dos homes, Àlex i Biel interpretats pels actors Joan Toni Sunyer i Héctor Seoane.

Els dos protagonistes d'aquesta comèdia romàntica vénen de mons tan diferents que es fa difícil pensar que de la seua trobada fortuïta puga eixir una vertadera relació. Però el muntatge fa veure que "tots som igual de vulnerables a l'amor", explica la sala valenciana en un comunicat.

Des de la seua estrena, Smiley ha aconseguit el premi Time Out 2013 al Millor Espectacle; els guardones Butaca a Millor Espectacle de Xicotet Format i Millor Text; el Queer Theatre Awards 2016 (Atenes, Grècia) a la Millor Obra i el premi Florencio 2018 (l'Uruguai) a la Millor Comèdia. A més, Guillem Clua ha sigut guardonat tres vegades amb el premi de Teatre Ciutat d'Alcoi. Els actors, Toni Sunyer i Héctor Seoane, van guanyar ex aequo el premi Ata pib 2018 (Illes Balears) a Millor Protagonista.

Per part seua, La classe és un espectacle de Sergio Baos també amb direcció de Joan M. Albinyana. Està interpretat pels actors Rodo Gener i Pedro Mas.

La peça -guanyadora del primer premi de dramatúrgia en el combat de les Illes Balears- planteja un viatge a través de la vida de dos amics, dos adolescents companys de pupitre als quals el públic anirà seguint pràcticament al llarg de tota la seua vida.

També parla de la maduresa personal, de les decisions que s'han de prendre a mesura que es creix i com van conformant les nostres vides. Una obra "a cavall entre el teatre contemporani anglés i la tragèdia grega", conclouen.

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme